Mor un bebè de nou mesos a Madrid per un error mèdic

Els fets van succeir durant el mes de febrer a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón
Mor un bebè de 9 mesos a Madrid per un error mèdic | Pexels

 

Un bebè de tan sols nou mesos ha mort a Madrid després d'una presumpta negligència mèdica. Els fets van succeir durant el mes de febrer a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón, concretament tres mesos després que el petit fos sotmès a un trasplantament de cor per haver nascut amb problemes cardíacs. Durant el procés de recuperació d'aquesta operació, els metges li van administrar deu vegades més medicina que la que li havien prescrit, de manera oral i totalment accidental. 

 

Una dosi 10 vegades superior a la corresponent

Així les coses, i segons l'historial clínic —al qual ha tingut accés 'El Mundo'—, «a primera hora del matí del 4 de febrer se li administra per error una dosi 10 vegades superior a la corresponent de micofenolat». Aquest component és un immunosupressor que s'administra habitualment en el tractament de pacients que han rebut un trasplantament d'òrgans. 

 

El nadó, doncs, va rebre un gran de micofenolat en lloc de 100 mil·ligrams, que era la quantitat que li corresponia. I, malgrat que els metges van intentar revertir els efectes subministrant-li «carbó i colestiramina», el petit va acabar morint dues setmanes després per una necrosi intestinal

 

Evidentment, els efectes de la negligència no van tardar a aparèixer, i durant la tarda del 4 de febrer els informes recullen el següent: «Els efectes secundaris descrits per micofenolat són hematològics, gàstrics, intestinals i metabòlics. Pla: vigilar efectes adversos per sobredosificació de micofenolat».