Mor Gabe Grunewald, l’atleta nord-americana que va lluitar contra el càncer durant 10 anys

La jove va morir amb 32 anys després d’haver recaigut tres vegades en la malaltia
Mor la nord-americana Gabe Grunewald amb 32 anys per un càncer | Instagram (@gigrunewald)

 

Dol als Estats Units per la mort de l’atleta nord-americana Gabriela Grunewald després de deu anys de lluita contra el càncer. A la jove esportista, coneguda pels amics com ‘Gabe’, se li va diagnosticar un estrany càncer a les glàndules salivals el 10 d’abril de 2009. L’endemà de rebre aquella pèssima notícia, Gabe tenia competició i, lluny d’enfonsar-se, va decidir córrer i aconseguir la seva millor marca fins al moment fent els 1.500 metres.

 

A partir d’aquell moment, la jove no va parar d’entrar i sortir de l’hospital per tractar una malaltia que va reaparèixer fins en tres ocasions més a la seva vida. L’any 2014 va competir en el Mundial Indoor de Sopot, a Polònia, on va ser campiona nord-americana dels 3.000 metres en pista coberta i va arribar a ser número dotze de les més ràpides del seu país.

 

L’any 2016 va arribar a participar en els Jocs Olímpics de Rio, sent en aquell moment considerada com un exemple de lluita i superació de la malaltia. Però després de la cita de Brasil, va tornar el càncer. En aquest cas va ser necessari extirpar-li part del fetge i va iniciar un procés de quimioteràpia per intentar eliminar totalment el càncer. Desgraciadament va morir aquest passat dimarts, amb 32 anys, després d’una llarga lluita contra la malaltia, tal com explica l’’ABC’.

 

 

Gran commoció per la seva mort

Gabriela Grunewald era una gran font d’inspiració per altres persones que patien aquesta malaltia, per això la seva mort ha causat una gran commoció, no només entre els seus familiars i amics, sinó també entre els seus seguidors i dins del món de l’esport. El Comitè Olímpic d’Estat Units li ha dedicat a l’atleta unes sentides paraules: «Gràcies per ensenyar-nos el que significa ser valent i tenir coratge. La teva història i memòria inspiraran per sempre als equips dels Estats Units».

 

El seu marit, Justin Grunewald, va ser l’encarregat de donar la trista notícia a través d’Instagram: «Sempre he sentit com si fos Robin juntament amb Batman i sé que mai podré omplir aquest enorme forat al meu cor ni portar les sabates que deixes aquí. La teva família t’estima tant com els teus amics».

 

 

També et pot interessar...