Mor Rafael, un petit asturià de 4 anys a qui no han trobat donant de medul·la

Va vèncer la leucèmia, però el 2018 va recaure en la malaltia
Rafael ha lluitat heroicament contra la malaltia  | Facebook | Médula para Todos

 

Tragèdia a terres asturianes. Ha mort Rafel Álvarez, un nen de 4 anys d'Oviedo, a qui no s'ha pogut trobar donant de medul·la compatible pel trasplantament que necessitava. Tenia càncer i els metges han intentat trobar algú que el salvés dins i fora d'Espanya, sense èxit. 

Poc després de néixer, el 2014, al petit li van començar a sortir morats per tot el cos. El van sotmetre a nombroses proves mèdiques per descobrir què li passava i finalment els metges van fer un dels pitjors diagnòstics possibles: leucèmia limfoblàstica aguda. En aquell moment començava la duríssima lluita a la qual hauria de fer front Rafael. 

El menor ha estat llargues temporades ingressat en hospitals i ha afrontat moltes sessions de quimioteràpia. Després del patiment, arribava una de les millors notícies per a ell i els seus pares: havia vençut el càncer. Però l'alegria duraria poc i el 2018 Rafael recauria en la malatia


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

Ni un sol donant compatible en cap país

Els doctors de l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA) no han parat de buscar donants de medul·la que poguessin salvar Rafael, en clau interna a Espanya, mitjançant el Registre de Donants de Medul·la Òssia (Redimo), i també en l'àmbit internacional, demanant ajuda a bancs de donants d'altres països.

Però l'exhaustiva recerca no donava fruits, mentre Rafael seguia sotmès a proves i a teràpies innovadores, que tampoc funcionarien. El petit ha dit adéu al món amb només 4 anys de vida. Una vida dura però, sobretot, injustament curta.

 

També et pot interessar...

"❗ALERTA: Sanitat demana no consumir unes barretes energètiques que es venen a Catalunya" "BOMBA: La foto que aclareix la relació entre Rivera i Malú"