Fiesta privada con varias bebidas en una mesa y gente de espaldas

Multat per una festa il·legal on no hi era, malgrat demostrar que estava treballant

Algun dels assistents va fer servir un nom fals quan el volien identificar

En les últimes setmanes estrany és el dia, sobretot els caps de setmana, en el qual no es produeix alguna festa il·legal, on no es respecten les mesures de seguretat, com superar el nombre d'assistents o dur-la a terme en l'horari de toc de queda. Els diferents cossos policials romanen atents i s'acumulen les sancions als assistents o promotors. Però és clar, el que un no espera és rebre a casa una multa quan pot demostrar, no només que no hi va assistir, sinó que estava treballant durant la celebració d'una d'aquestes trobades.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Això és el que li va passar a un home a Segòvia. L'afectat és Francisco de Borja Tejedor Tapias, i va rebre dues multes, cadascuna de 3.001 euros: una per assistir a una festa il·legal i l'altra per no deixar entrar els agents a la finca on es feia, situada a la carretera d'Arévalo, als afores de la capital segoviana.

El problema amb el qual es troba és que la persona que hauria organitzat aquesta festa il·legal va utilitzar un nom fals: Paco Tejedor Tapias. Malgrat que no va mostrar el seu DNI, els agents van donar per bones aquestes dades i van tramitar la denúncia. Dies després arribaria al domicili de l'afectat, malgrat que ell en tot moment va estar treballant durant aquella nit.

Pot demostrar que estava treballant

L'advocada de l'afectat, Eva Martín Peña, explicava a 'Castilla y León Televisión' que tenen un «certificat de l'empresa on es diu que en cap moment abandona les instal·lacions i que va treballar en el seu horari normal».

En el seu escrit d'al·legacions confirmen que, aquest dia, Tejedor va estar fent el torn de nit, de les deu a les sis del matí, a l'empresa en la qual treballa, situada a la Granja de San Ildefonso, lluny del lloc dels fets. A més, fins a quatre companys podrien testificar que va estar en tot moment treballant.

Francisco i la seva família estan indignats i molt afectats

El mateix afectat no entén com se'l va poder culpabilitzar després que l'altre home «es negués a donar la documentació, simplement amb aquest nom que aquesta persona dona quan l'identifiquen». La seva esposa, Elena de la Peña, també es mostra indignada i explica que «no entenem com pot passar això». I és que es qüestiona que la policia hagi vist «un home de 40 anys, han mirat a la base de dades i just hi havia una coincidència».

L'advocada recorda que hi ha motius més que suficients per demostrar la innocència del seu client i demana que se centrin a buscar al veritable autor de la infracció i li aixequin les actes administratives contra ell. A més critica l'actuació policial, ja que a la festa il·legal hi havia 17 cotxes i que almenys s'haurien d'haver «recollit les matrícules d'aquests disset vehicles». A més, protesta que en els atestats policials només consten que s'hagin recollit «vuit matrícules».

Tejedor lamentava que per un error policial s'hagi hagut de trobar en «aquesta situació». «Que em treguin del mig, perquè jo no tinc res a veure en això», explicava reconeixent que estan patint molt a causa d'aquestes dues denúncies.

«Ho hem passat molt malament» i tot per culpa de dues multes que com ell mateix explica: «No són meves». I a més recorda que es va preocupar en veure la quantitat, fins a 6.000 euros, que com ell diu, «és un dineral». La seva dona acaba lamentant que la manera d'actuar dels agents dient que «surt gratis denunciar una persona innocent».