Nit de pluges torrencials amb més de 200 l/m2 al sud de València i nord d’Alacant

Els efectes del temporal han provocat diverses carreteres tallades, el desbordament del riu Clariano en Ontinyent, la inundació de la línia de tren en la població i 2 ferits lleus en Dénia i Alcoi pel vent
Forta cortina de pluja en Alacant durant el temporal de gota freda | Avamet

 

13.30 hores. La Guàrdia Civil ha confirmat dues morts durant l'episodi de gota frada. Es tracta de dues persones que han aparegut a l'interior d'un cotxe bolcat a Caudete, a Albacete.

 

10.30 hores. El temporal continua fent destrosses. En esta ocasió, en el pavelló deportiu de Dénia, en la comarca de la Marina Alta (Alacant).

 

 

ACTUALITZAT 10.20 hores.  Esta passada nit les pluges s’han reactivat als límits entre les províncies de València i Alacant, quan ha arribat un front d'arruixons molt forts de mar a terra, provinents d’Eivissa. En alguns punts muntanyosos del sud de València i nord d’Alacant ja s’han acumulat prop de 200 litres en 6 hores. Esta tongada de pluges torrencials ha esquivat prou les ciutats de València i Alacant, però seguix el risc molt alt de pluges fortes que provoquen inundacions.

 

Fins a primeres hores del matí, la dada més important de pluja segons Aemet es localitza en Beniarrés amb quasi 200 l/m2, però la xarxa de meteoaficionats d’AVAMET anuncia acumulacions pròximes als 300 litres o 400 en esta zona des d’ahir de nit.

 

Rambles i rius inundats en la Costera

Arriben també vídeos d'inundacions des de la Rambla del Bosquet en la confluència amb el riu Canyoles, en Moixent, ja en la comarca de la Costera, mentres que la riuada ha arribat a arrastrar els cotxes riu avall amb imàtgens espectaculars: 

 

 

 

En Ontinyent es desborda el riu Clariano

En Ontinyent, els servicis d’emergències anuncien que s’ha inundat els accessos al poble, s’ha desbordat el riu Clariano, la línia de tren està fora de servici pels arruixons i diverses carreteres de la comarca estan afectades.

 

 

 

 

Els bombers d’Alacant han realitzat durant les últimes hores quasi 40 servicis menors d’atenció a ciutadans i sanejament de la via pública. Consten 2 ferits lleus a Dénia i Alcoi a causa de caigudes per la força del vent. El port de Sagunt ha tornat a tancar esta matinada per les condicions meteorològiques tan adverses.

 

Recordem que uns 250.000 alumnes valencians no aniran a l’escola hui dijous a causa de la meteorologia tan adversa. Estos són alguns registres de pluja i incidències fins a les 8 del matí:

 

 

 

 

 

L’actual tongada de pluja continuarà portant precipitacions persistents i molt abundants en les comarques muntanyoses del nord d’Alacant durant les pròximes hores, però durant este matí les pluges seran més escasses en el pla de València i al litoral alacantí, tot i que no descartem alguns arruixons passatgers. La pluja serà més freqüents al sud d’Alacant entre esta vesprada i la nit de divendres, quan ¡escarregaran les acumulacions més importants del temporal.

 

També pots llegir...