Pablo Iglesias renuncia a formar part del Govern

El líder de Podemos ofereix a Sánchez la possibilitat de formar un govern de coalició, i així evitar unes noves eleccions generals
Pablo Iglesias renuncia a formar part del Govern | Cedida

 

 

Pablo Iglesias ha pres una dràstica decisió i fa un pas enrere per tal d'evitar anar a noves eleccions. Tal com ell mateix s'ha encarregat d'anunciar a través del seu compte de Twitter, renuncia a formar part del govern i ofereix a Sánchez engegar les negociacions per tal d'establir un govern de coalició.

 

Iglesias afirma que no serà «l'excusa del PSOE» perquè no es creï una coalició d'esquerres que tingui «els drets socials» com a «l'eix de govern», encara que aspira tenir un terç dels ministeris. Després d'haver intentat formar part de l'Executiu, Iglesias fa marxa enrere per facilitar un govern de coalició, a causa que, ahir, Pedro Sánchez digues que Pablo Iglesias era «l'escull principal».

 

 

Volen negociar un govern de coalició

El líder d'Unidas Podemos reclama tenir, al govern de coalició, una presència proporcional al seu suport electoral, és a dir, al nombre de vots. Assegura que «la meva presència en el Consell de Ministres no serà cap problema, sempre que el PSOE assumeixi que no hi pot haver més vetos i que la presència d'Unidas Podemos en el pròxim govern ha de ser proporcional als vots».

 

Segons el dirigent dels comuns, la seva petició ja ha arribat a Pedro Sánchez i «he demanat a Pedro Echenique que traslladi al PSOE la nostra voluntat de negociar ja un govern de coalició d'esquerres, un acord integral, programa i equips per tirar endavant la investidura la setmana que ve».