GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Pedro Sánchez convoca eleccions el 28 d'abril

El president de l’estat ha hagut de desistir després de la rotunda negativa per aprovar els pressupostos per part dels grups independentistes
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions finalment | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la pèrdua del suport dels partits independentistes —i per tant de la negativa als pressupostos de l’Estat—, Pedro Sánchez s’ha vist obligat a convocar unes noves eleccions que estan datades pel 28 d’abril, segons 'El País'. El 'no' del Congrés als seus pressupostos va suposar un cop dur per a l'actual president del Govern que va veure com la seva legislatura s'escurçava. D'aquesta manera, l’actual president no podrà esgotar el seu mandat datat fins al juny de 2020. 

 

 

Entre els dies proposats per aquestes noves eleccions hi havia el 14 d’abril, però ha estat descartat per ser Diumenge de Rams.L'executiu també s'ha encarregat de descartar l'opció d'un 'superdiumenge d'eleccions' el 26 de maig on coincidiren les autonòmiques, europees i locals. Finalment el 28 d'abril serà el dia elegit per aquestes noves eleccions, just després de Setmana Santa i abans de les municipals i autonòmiques del mes de maig. Així ho ha anunciat Sánchez des de la sala de premsa del Palau de la Moncloa, en una declaració institucional davant dels mitjans de comunicació, després de presidir la reunió del Consell de Ministres que ha tingut lloc a primera hora del matí. 

 

 

La negativa als pressupostos

Tant el PDeCAT com ERC han denegat el seu suport als pressupostos, acusant Sánchez de no donar suficients garanties als partits independentistes. La falta d’aquest acord, que se suma a la negativa de PP i Ciutadans, ha estat la que ha dut al president de l’estat a realitzar unes noves eleccions. Les votacions negatives van sumar 191, davant dels 156 vots per mantenir els pressupostos, el qual va tombar definitivament la proposta.