Marlaska Tsunàmi Democràtic

Primera decisió del Govern espanyol contra el Tsunami Democràtic

Així ho ha anunciat el ministre d’Interior després de les mobilitzacions convocades en fer-se pública la sentència del procés

Fernando Grande-Marlaska, ministre de l’Interior en funcions, ha anunciat a ‘Los Desayunos de TVE’ que estan investigant qui és el responsable de 'Tsunami Democràtic', el moviment que aquest dilluns ha convocat manifestacions a diversos punts del territori un cop s’ha fet pública la sentència del procés.

Marlaska valora la coordinació de tots els cossos policials

Durant la seva intervenció al programa de TVE, Marlaska ha valorat positivament «la perfecta coordinació» entre tots els cossos policials, tant dels Mossos com de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil,  a l’hora de «restablir l’ordre» després que les manifestacions convocades per tot el territori hagin provocat «dificultats» i hagin «afectat el desenvolupament de la vida» de moltes persones aquest dilluns, a qui ha volgut mostrar la seva solidaritat.

El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència
L'Aeroport del Prat ha estat el principal objectiu de les concentracions liderades pel 'Tsunami Democràtic' | @Tsunami_dem

 

Per altra banda, el ministre d’Interior en funcions també ha demanat que es diferenciï clarament el pla judicial del polític i, en ser preguntat per l’indult, no ha dubtat en assegurar que «acatar una sentència és complir-la íntegrament. No està dins dels plans cap indult». Ara, Marlaska ha informat que espera que Carles Puigdemont s’entregui a la justícia espanyola després d’haver reactivat l'euroordre contra l’expresident.

Així, Marlaska ha assegurat que finalment «acabaran sabent qui hi ha al darrere del moviment del 'Tsunami Democràtic'» gràcies a la investigació eficaç per part dels serveis d’intel·ligència de l’Estat, després que es convoquessin les manifestacions en les quals hi va haver un total de 131 persones ateses pel SEM, de les quals 115 van ser a la T1 de l’aeroport del Prat on, segons ha dit, la policia va actuar amb «proporcionalitat».

També et pot interessar...