Shakira, citada a declarar per presumptament defraudar Hisenda

La cantant ja va pagar a l’Agència Tributària, però el Fiscal l’acusa de sis delictes per un suposat frau de més de 14,5 milions d’euros entre 2012 i 2014
Shakira ha estat citada a declarar per frau a Hisenda pel jutjat d'Esplugues de Llobregat | YouTube

 

Un jutjat d'Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat, ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra la cantant Shakira com a presumpta autora d'un delicte de frau a Hisenda, segons ha informat ‘El Periódico’.

Cal recordar que a mitjans del passat mes de desembre la fiscalia es querellava contra l'artista colombina per un frau fiscal de 14,5 milions d'euros, realitzat entre el 2012 i el 2014, dels quals 12,3 són en concepte d'IRPF i 2,1 per l'Impost de Patrimoni.

Shakira, citada a declarar per defraudar Hisenda

Ara, però, la querella considera que Shakira podria haver comès sis delictes de frau fiscal, i també es dirigeix contra el seu advocat, amb domicili a Nova York. El fiscal constata que Shakira vivia de manera habitual a Espanya malgrat els seus compromisos professionals a l'exterior, que en general tenien una durada curta, ha indicat, amb l’excepció de la seva estada als Estats Units, que és quan va participar en el programa ‘La Voz’.

Shakira nega haver defraudat més de 14,5 milions d'euros a Hisenda | Catalunya Diari

Per tot plegat, insisteix que tenia l'obligació de tributar per la seva renda i patrimoni, però que en lloc d'això va utilitzar un «entramat societari» per deixar d'ingressar a la Hisenda pública 14,5 milions d’euros. I, a més a més, la querella indica que Shakira «sabia que vivia de manera habitual a Espanya» i el seu pla per no pagar a Hisenda va ser utilitzar empreses com a titulars de les percepcions de les rendes i patrimoni, en lloc de la cantant.

Més de 14,5 milions d’euros defraudats

A través d'un comunicat, la parella del futbolista Gerard Piqué reaccionava poc després a la querella, que l’acusa de rebre 34 milions d’euros per la seva activitat professional en els tres anys citats, assegurant que no deu «res» a l'estat espanyol perquè ha pagat «fins a l'últim euro exigit per l'Agència Tributària». Així, doncs, negava haver defraudat més de 14,5 milions d’euros en IRPF i Impost de Patrimoni a través de paradisos fiscals.

Segons ha destacat la fiscalia, «l’única relació que la querellada va tenir amb les Illes Verges Britàniques, les Illes Caiman, Malta, Panamà i Luxemburg va ser el domicili de les societats a través de les quals va canalitzar els moviments de capital generat per la seva activitat professional».

"La inesperada confessió sexual de la catalana Mónica Naranjo que et deixarà bocabadat" "Laura Escanes i Risto Mejide confirmen una de les millors notícies de les seves vides"