El Suprem atura l'exhumació de Franco

El Suprem paralitza els tràmits mentre no es resol el recurs de la família
La tomba del dictador Francisco Franco al Valle de los Caídos | Gtres

 

El Suprem accepta paralitzar els tràmits mentre no es resol el fons del recurs de la família del dictador i, per tant, s'atura l'exhumació de Franco. Els rumors respecte a la figura del dictador no han parat de créixer al llarg de les últimes setmanes i, de fet, estava previst que el trasllat de les seves restes mortals es dugués a terme el pròxim dilluns, però finalment no serà així. 

 

Accepten les mesures sol·licitades pels familiars de Franco

Així les coses, la secció quarta de la sala tercera de l'alt Tribunal ha pres la decisió de manera unànime, acceptant les mesures sol·licitades pels familiars del dictador. Amb tot, caldrà esperar que es resolgui el recurs que van presentar davant el Suprem, però el cert és que aquesta decisió suposa un altre cop dur per al govern de Pedro Sánchez, el qual no para de trobar obstacles en aquest camí que l'allunyen contínuament del seu objectiu.

 

Tal com han fet públic els jutges, la seva decisió rau en un intent d'evitar el perjudici que es causaria als néts del dictador —que, d'altra banda, són els qui van recórrer la decisió de l'executiu espanyol— i, sobretot, «als interessos públics encarnats en l'Estat».