GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Suprem condemna 'La Manada' a 15 anys de presó per violació

Tots cinc han estat detinguts a Sevilla | 'El Prenda' i el militar intentaven fugir
El Tribunal Suprem ha condemnat els membres de 'La Manada' a 15 anys de presó | El Español

 

El Tribunal Suprem ha condemnat a 15 anys de presó els cinc membres de 'La Manada' per un delicte de violació. En una vista que ha començat a les 10.30 hores del matí, els cinc magistrats han escoltat els arguments de les parts per acabar concloent que els fets que van passar als 'Sanfermines' de 2016 no es poden qualificar d'abús, sinó que han de ser considerats agressió sexual, és a dir, violació, tal com informa 'Naciódigital'.

 

 

Les acusacions — formades per l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra — han demanat al tribunal que ampliés la condemna i la pena de presó dels cinc acusats fins als 18 anys. En canvi, l'advocat defensor ha tornat a demanar l'absolució i ha culpat a la víctima de no haver fet «cap gest» que donés a entendre que no volia mantenir relacions sexuals amb els acusats. Cal recordar que en un inici la justícia de Navarra els va condemnar a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual. Ara, el Suprem ha corregit aquesta sentència i l'ha ampliat a 15 anys de presó. 

 

D'aquesta manera es revoca la sentència anterior, que els condemnava a nou anys de presó per abús | CatalunyaDiari.com

 

Dos dels membres ja detinguts

La decisió s'ha pres després de deliberar durant més de dues hores. Finalment, el Tribunal Suprem ha conclòs que s'havia comès agressió sexual i no abús, com havia sentenciat tant l'Audiència Provincial com el Tribunal Superior de Justícia de Navarra. D'aquesta manera, les penes de presó augmenten fins a 15 anys per José Ángel Penyora, Antonio Manuel Guerrerro, Jesús Escudero, Ángel Pozas y Alfonso Jesús Cabezuela.

 

Amb la decisió del Suprem, la sentència contra 'La Manada' és ferma i de moment ja hi ha hagut dos detinguts: José Ángels Prenda i ALfonso Jesús Cabezuela. La detenció s'ha produït després que intentessin fugir, moments després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem. L'orde de detenció s'amplia a la resta de membres per risc de fuga.

 

També et pot interessar