El Tsunami Espanyol que actuarà a Catalunya en cas que el govern no actuï

Des del Ministeri d'Interior i Defensa coneixen l'existència d'aquest grup
Militars de l'exèrcit espanyol estarien disposats a venir a Catalunya | Cedida

El Tsunami Democràtic té el seu homòleg espanyol. Almenys així ho confirmen des d''El Confidencial Digital', després d'haver parlat amb els coneguts com Tsunami Espanyol i que, tal com expliquen, tenen la intenció d'abordar la situació viscuda a Catalunya amb l'arribada de centenars de militars de l'Exèrcit espanyol.

 

Concretament, aquest nou moviment ha arribat a rebre fins a 2.500 missatges de militars interessats a unir-se a aquesta iniciativa que, com a base, justificarien la seva actuació sota el paraigua de l'article número 8 de la constitució.

 

 

L'objectiu de Tsunami Espanyol

En aquest sentit, l'article té l'objectiu que les Forces Armades garanteixin la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat i l'ordenament constitucional. Així doncs, des de Tsunami Espanyol s'estarien plantejant l'enviament de militars que, estant de permís i sense el seu uniforme de feina, donessin suport a la policia que intenta restablir «l'ordre» a Catalunya.

 

A través de les xarxes socials, el missatge d'aquesta nova plataforma ha estat clar: «Si el dimarts a les 23.59 hores, no veiem cap mesura, militars units de diferents casernes de tot el nostre país, ens reorganitzarem per a sol·licitar dies de permís i anirem en massa per aplicar l'article 8 de la constitució espanyola. El dia que va jurar bandera, vam jurar defensar el nostre país, als seus ciutadans i a la nostra bandera, encara que això ens costi la vida».

 

S'ha esborrat la seva pàgina de Facebook

Això no obstant, crida l'atenció que el passat diumenge la pàgina de Facebook de Tsunami Espanyol desaparegués i s'esborrés el seu perfil i rastre de les xarxes. En aquest context, de moment, no s'ha donat a conèixer cap intenció més del grup.

 

Finalment, des del diari digital s'han ficat en contacte amb fonts del Ministeri d'Interior i Defensa i, malgrat que en ambdós organismes s'han oposat a comentar comunicats de xarxes socials, sí que han manifestat conèixer la iniciativa. Davant tota aquesta incertesa, des de Tsunami Espanyol tenien previst reunir-se aquest dimecres per a valorar la situació a Catalunya i, si creuen necessari, començar-se a organitzar per actuar.

 

També et poden interessar...