ÚLTIMA HORA

🚧 L'autopista AP-7 continua tallada al seu pas per l'Ampolla

La 55a edició del RallyRACC comença a escalfar motors a la Costa Daurada

En els 3 dies de cursa, un sobre terra i dos sobre asfalt, es disputaran 17 trams cronometrats i un total de 325,08 km de velocitat
Pere Granados, Martí Carnicer, Josep Mateu i Antoni Reig a la presentació de la 55a edició del RallyRACC | Clàudia Calduch

 

La Costa Daurada té una cita amb l’esport de motor els pròxims dies 24, 25, 26 i 27 d’octubre. L’Auditori de la Diputació de Tarragona ha acollit, dijous 20 de juny, la presentació de la 55a edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA.

 

Amb base a Salou i a PortAventura World, es tracta de la tretzena i penúltima prova del calendari del campionat del Món FIA de Ral·lis. Enguany, és l’única prova del mundial amb un recorregut que combina terra i asfalt. Aquesta configuració es manté des de fa deu edicions consecutives i continua sent la més apreciada entre els equips i els aficionats.

 

Consolidació de la oferta esportiva sobre asfalt

«Una combinació de terra i d’asfalt, de capacitat hotelera i de tecnologia, de respecte pel medi ambient i la seguretat». Així de clar i concís presenta, el president del RACC, Josep Mateu, l’únic ral·li mixt del mundial.

 

En aquesta edició, el recorregut de l’especial de terra ‘Horta-Bot’ agrupa un nou punt d’inici i uns quilòmetres de l’anterior tram Pesells. La novetat més destacable, però, és la fusió d’un tram sobre asfalt disputat per última vegada el 2014. El Power Stage tornarà a ser el tram ‘Riudecanyes’, el qual tancarà la cursa atorgant punts extra als pilots que aconsegueixin els cinc millors temps.

 

Després de rebre elogis per la seva elevada selectivitat, l’itinerari d’aquesta 55a edició vol consolidar un recorregut molt similar al de la temporada anterior tot oferint un total de 1.278,86 quilòmetres, dels quals 325,08 són de velocitat repartits en 17 trams cronometrats.

 

Quinze anys promocionant el territori

L’alcalde de Salou, Pere Granados, assegura que el RallyRACC és «un dels millors actes de promoció pel territori», i afegeix que «reforça econòmicament el final d’època turística». Per quinzè any consecutiu, la Costa Daurada, la ciutat de Salou i el parc temàtic i d’oci PortAventura World, seran el nucli central de l’esdeveniment.

 

A més de l’Ajuntament de Salou, aquesta 55a edició també compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, el Patronat de Turisme de Salou, PortAventura World, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i Toyota.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris