Mor Antoni Vallverdú, expresident del Nàstic

Antoni Vallverdú ha mort a l’edat de 84 anys. L’octubre del 2017 va deixar el seu lloc al Consell d’Administració després d’una vida lligada al Club Gimnàstic
Antoni Vallverdú va tornar a actuar de president en la recta final de la temporada 2011-2012 | Gimnàstic

 

El Nàstic està de dol. Antoni Vallverdú Llauradó, expresident grana del 1986 al 1998, ha mort avui dimecres a l’edat de 84 anys. Vallverdú va ser president durant dotze anys després de fer-se càrrec de l’entitat l’any 1986, un cop finalitzats els actes del centenari grana, i en mig d’una crisi econòmica molt gran que va fer perillar el futur nastiquer. Amb Vallverdú al capdavant, el club va trobar l’estabilitat monetària necessària i va posar els fonaments del conjunt de futbol que va assolir l’ascens a Segona Divisió l’any 2001 després de 23 temporades d’absència. La cerimònia per a mort de Vallverdú es produirà a la Parròquia Sant Joan Baptista de Tarragona demà dijous a les 16.00 hores.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Lligat al club durant més de 30 anys

Antoni Vallverdú no va ser un president més. Nascut a l’Aleixar l’any 1935, Vallverdú va dirigir el club grana durant dotze anys. En una primera etapa del 1986 al 1990 ho va fer com a president del club, tenint a Ramon Sicart com a president de la secció de futbol. Va arribar al càrrec després de tancar els actes de l’any del centenari de la fundació de l’entitat, quan Joaquim Pons va plegar fruit del desgast i la manca d’il·lusió després d’anys de treball en un club que patia greus problemes econòmics. Vallverdú va acceptar l’any 1986 presidir una Junta Gestora per intentar salvar el club d’un moment crític en l’àmbit econòmic.

 

Literalment es va evitar la desaparició de l’entitat en un any simbòlic i amb el pas del temps es va aconseguir estabilitzar econòmicament el Club Gimnàstic. L’any 1990 el futbol va patir una nova davallada monetària i Vallverdú va decidir refundar la presidència del club i la de la secció de futbol, absorbint aquest darrer càrrec fins a l’any 1998. Després de deixar el club a dos anys del nou mil·lenni, l’expresident va formar part del Consell d’Administració de la Societat Anònima Esportiva durant diverses etapes. La darrera, la que va tancar l'octubre de l'any 2017. Prèviament i de forma circumstancial entre la sortida de José Maria Fernández i el retorn de Josep Maria Andreu, Vallverdú va tornar a exercir de president en la segona meitat de la temporada 2011-2012.

 

Antoni Vallverdú en la penúltima Junta General d'Accionistes a la qual va assistir | Joan Alfons López

 

El llegat de Vallverdú

No hi ha cap mena de dubte que l’actual Nàstic té les seves primeres pedres gràcies a la feina d’Antoni Vallverdú. Durant el seu mandat es va evitar la desaparició del club i es va crear el Pavelló Poliesportiu de la Budallera, inaugurat el 28 de novembre del 1993. Un any després, el Nou Estadi va veure com amb Vallverdú de president s’instal·laven les primeres 5.000 cadires de plàstic, mentre que el moment crucial va arribar l’any 1995 on el club va vendre el Nou Estadi a l’Ajuntament que dirigia Joan Miquel Nadal per aconseguir eixugar el deute històric dels tarragonins. A més, Vallverdú va assegurar-se que si algun dia es requalificaven els terrenys del Nou Estadi, el 50% de la plusvàlua aniria destinat al club.

 

Esportivament, l’expresident va viure dos ascensos a Segona Divisió B, un descens a Tercera i dues promocions d’ascens a Segona Divisió A. El mes de febrer del 1997 va anunciar la seva marxa i el març del 1998 es va consumar el seu adéu com a màxim mandatari grana, sent substituït per José Luís García. Més enllà de dedicar-hi moltes hores al futbol, Vallverdú va potenciar les seccions i disciplines com l’atletisme, el tennis taula, la gimnàstica rítmica i el bàsquet femení van viure jornades daurades amb ell com a líder nastiquer.