Marta Galimany celebrant el segon lloc i el doble rècord

Doble rècord de Marta Galimany en el segon lloc a la Mitja Marató de Sevilla

L’atleta vallenca del Barça es penja la plata en la Mitja Marató de Sevilla esmicolant el seu registre personal en un minut i marcant un nou rècord de Catalunya

Marta Galimany segueix creixent i no sap on té el sostre. L’atleta vallenca ha aconseguit penjar-se la medalla de plata a la 25a edició de l’EDP Medio Maratón de Sevilla després de travessar la línia de meta en la segona plaça gràcies a un temps d’1 h 11 min i 13 s, registre que rebaixa en un minut el seu rècord personal i temps que li ha permès establir un nou rècord de Catalunya. Amb aquesta marca, Galimany també presenta la seva candidatura per intentar aconseguir el mes vinent la marca mínima per accedir als Jocs Olímpics del Japó que se celebraran del 24 de juliol al 9 d’agost d’aquest any.

Satisfacció de Galimany

Marta Galimany atenia als responsables de comunicació de la cursa un cop finalitzada per transmetre les seves sensacions en calent de la prova quallada: «Estic molt contenta, sabia que estava bé i que podia batre la marca personal però per a tant em costava creure-hi, estic molt contenta i ara, a seguir». La vallenca reconeixia que «m'he trobat molt bé, tenia por al principi del circuit de córrer massa i passar-me però em trobava bé, he confiat en mi mateixa i en el meu entrenador».

La mitja ha servit per començar a preparar-se de cara a la Zurich Maratón de Sevilla que es disputarà el pròxim 23 de febrer: «Volia conèixer el circuit i posar-me a prova; no puc estar més satisfeta, tot ha sortit perfecte i m'ha donat molta confiança per seguir entrenant dur abans de tornar a Sevilla a pel maratoó; aquest mes toca cuidar-se molt, seguir entrenant i esperar les quatre setmanes per tornar aquí i tenir la mateixa sort», ha sentenciat.

Volant sobre l’asfalt de Sevilla

Galimany ha format part de la mitja marató sevillana on han participat més d’11.000 corredors en un circuit totalment urbà pel centre de la ciutat. Només la polanesa Izabela Trzaskalska amb un temps d’1 h 11 min i 9 seg ha estat capaç de millorar la nostra esportista, que ha deixat enrere una de les candidates a l’or com és l’anglesa Lilly Partridge, una de les millors del continent i guanyadora de l’edició de la cursa del 2018. En la categoria masculina, el vencedor ha estat l’italià Eyob Faniel amb 1 h i 44 seg, per davant de Kasahy Atsebha i Agunafr Bekele.