Berni Álvarez i Oriol Pozo posen amb les samarretes dels seus equips

El CBT i el Valls lamenten que el derbi s’hagi de jugar a porta tancada

Els tècnics del Valls i del CBT atenen els mitjans de comunicació per començar la prèvia del partit entre els dos millors equips masculins del bàsquet del Camp de Tarragona

Dissabte a les 18.00 hores està previst que el Club Bàsquet Valls i que el Club Bàsquet Tarragona es vegin les cares sobre el parquet del Pavelló Joana Ballart de Valls. Serà el millor partit de la jornada 22 del grup C-B de la Lliga EBA però, després del dia d’avui, quedarà clarament deslluït per les mesures que ha pres el govern central per evitar l’avanç del coronavirus. El duel es jugarà a porta tancada després que la Federación Española de Baloncesto hagi informat que tots els partits de les lligues que gestiona s'han de jugar sense públic i cap de les dues aficions podrà demostrar perquè el duel entre els vallencs i els tarragonins és el millor dins i fora de la pista d’aquest cap de setmana.

Resignació davant el coronavirus

Òbviament, els dos entrenadors d’ambdós equips han lamentat aquesta circumstància però l’accepten amb resignació: «Estem desitjant jugar partits amb aquest ambient, no és gens habitual trobar-ho fora del Serrallo; si es confirma que és  aporta tancada serà una petita decepció, pel Valls encara més perquè juguen a casa», ha explicat el cebetista Berni Álvarez aquesta tarda al Joana Ballart. Oriol Pozo, tècnic dels de l’Alt Camp, no ha canviat gaire el discurs: «És una decepció no poder jugar davant el nostre públic després de setmanes on teníem més ambient a la pista; és una decisió que no depèn de nosaltres, ens prendrem el partit amb la màxima il·lusió possible per guanyar per la nostra gent».

Més enllà de la tristesa d’ambdós tècnics, Pozo i Álvarez han aprofitat per llançar-se floretes l’un a l’altre: «No em sorprèn el Valls, tinc la teoria que tenen la millor plantilla de la lliga encara que la classificació digui que nosaltres som el millor equip», ha afirmat Berni Álvarez. Oriol Pozo ha contestat amb un discurs semblant: «Juguem contra el millor equip de la categoria, ho va demostrar la setmana passada; porten tota una temporada amb una regularitat altíssima, al principi nosaltres érem irregulars». I és que ambdós conjunts arriben al matx acumulant set victòries consecutives, les millors ratxes actuals de la categoria.

Dissabte, partidàs sobre la pista però, malauradament, graderies buides per una causa de força major. No queda una altra opció que acceptar-ho.