Pilota de bàsquet de la Federació Catalana de Basquetbol

El millor bàsquet tarragoní guanya presència en la temporada 2020-2021

El CBT de LEB Plata i el Valls, el Salou i l’ADT a la Lliga EBA ja coneixen com es desenvoluparà la temporada 2020-2021 on el Camp de Tarragona guanya un representant respecte a la campanya anterior

L’abrupte final de la temporada 2019-2020 a l’esport per culpa de la Covid-19 està deixant pas a un engrescador nou panorama per a la campanya 2020-2021 per, com a mínim, el millor bàsquet masculí del Camp de Tarragona. L’elit de l’esport de la cistella a casa nostra ha vist com el Club Bàsquet Tarragona assolia l’ascens a la LEB Plata mentre que a la confirmada presència del Club Bàsquet Valls i Club Bàsquet Salou a la Lliga EBA, s’hi sumava un vell conegut d’aquestes categories més elevades com l’Agrupació Deportiva Torreforta. D’aquesta manera, el bàsquet de casa nostra guanya una categoria i un representant de cara a la campanya 2020-2021 que ja té els fonaments instal·lats.

L’aventura de plata del CBT

El Club Bàsquet Tarragona de Berni Álvarez formarà part del Grup Est de la LEB Plata. Els blaus són un dels 28 equips d’una categoria dividida en dos grups on es jugaran tres places d’ascens i sis de descens, començant la fase regular el pròxim 10 d’octubre, acabant la primera volta el 9 de gener i arribant al final de la fase regular l’11 d’abril. Serà aleshores quan començarà una fase d’ascens on els dos campions s’enfrontaran entre si a un partit d’anada i tornada el 17 i 24 d’abril, ascendint a LEB Or el guanyador. Pel que fa a la resta, es disputarà un ‘playoff’ entre el segon i el vuitè de cada grup amb una ronda de vuitens de final (17 i 24 d’abril), una de quarts (1 i 8 de maig) i una de semifinals (15 i 22 de maig), ascendint els dos semifinalistes guanyadors.

Berni Álvarez, tècnic del CBT
El CBT tornarà a jugar a la LEB Plata | Joan Alfons López

Per arribar a aquest punt, el CBT haurà de fer front a una lliga on s’enfrontarà a equips geogràficament més pròxims, destacant els duels catalans com els que hi haurà contra el Prat, el Barça, el Pardinyes, el Torrons  o el Cornellà. Ara bé, l’inici de lliga es disputarà a la localitat manxega de Villarrobledo. Serà a partir de la jornada 3 (24 d’octubre) quan es jugarà contra el Prat, el Barça (31 d’octubre), el Pardinyes (7 de novembre), el Torrons (21 de novembre) i el Cornellà (5 de desembre). Pel que fa a la pretemporada, també s’ha decidit en les darreres jornades la composició de la Lliga Catalana LEB. L’habitual competició estival tindrà dos grups per als equips de Plata, quedant el CBT dins del primer i havent-se d’enfrontar a L’Hospitalet (12 de setembre) i el Prat (26 de setembre).

L’ADT torna a EBA per mantenir el trident de tarragonins

L’ascens del CBT a la LEB Plata podia deixar sense un representant a la Lliga EBA. No ha estat fins a la setmana passada quan, per sorpresa, l’ADT anunciava que competiria a la quarta categoria del bàsquet estatal. Tot i que els del barri tarragoní van anunciar inicialment que tornaven a la Copa Catalunya, finalment han ascendit una categoria més i fan un pas important per tornar-se a apropar al bàsquet més professional al qual van haver de renunciar l’any 2011 quan es trobaven a LEB Plata i disputaven la promoció d’ascens a LEB Or.

Aquesta campanya 2020-2021, els de Ponent formaran part del grup C-1 al costat del CB Valls i del CB Salou. Entre els tres grups de la Conferència C i la resta de conferències (A, B, D i E) estarà en joc sis places d’ascens, descendint dos en la categoria dels tarragonins (l’11è i el 12è). La temporada regular començarà el 18 d’octubre, arribarà al final de la primera volta el 17 de gener i al final de la campanya de lliga el 17 d’abril, deixant pas a una fase final entre el 7 i 9 de maig. Allà s’enfrontaran els setze millors equips de totes les conferències en una primera fase de quatre subgrups on tothom s’enfrontarà a tothom. Els primers ascendiran i els segons s’enfrontaran entre ells, sortint dos guanyadors que tancaran les sis places per pujar.

Respecte al calendari de lliga, la primera jornada deixarà sobre la taula un derbi  entre el Salou i el Valls el 18 d’octubre, mentre que l’ADT rebrà l’Olivar el dia 17. no serà fins a la jornada 5 quan hi haurà un Salou-ADT i fins la jornada 10 quan se celebri l’ADT-Valls. Uns duels que ja se celebraran abans amb la disputa de la Lliga Catalana EBA durant la pretemporada. Serà entre el 20 de setembre i el 4 d’octubre quan el Valls, el Salou, l’ADT i l’Alpicat jugaran entre ells per buscar un forat a la fase final del torneig que es disputarà del 10 al 12 d’octubre. El dia 20 de setembre tindrà lloc un Salou-ADT, el 26 un Valls-Salou i el 3 d’octubre un Valls-ADT.

Sigui com sigui, el bàsquet ja ha posat els fonaments de la temporada 2020-2021 i és el primer dels grans esports de casa nostra que té l’horitzó ben definit.