Rècord històric: la torrenca Berta Castells, reina de l'atletisme espanyol

La torrenca, campiona estatal de llançament de martell per 16a vegada | Mai cap atleta, en cap disciplina, n'havia guanyat tants

La llançadora de martell de Torredembarra Berta Castells és ja història viva de l'atletisme estatal després d'haver guanyat aquest diumenge, 1 de setembre, el seu 16è campionat d'Espanya a la localitat de La Nucía, a Alacant. Mai cap atleta havia aconseguit tantes medalles d'or estatals en una mateixa disciplina esportiva, fins ara.

Castells, de 35 anys, s'ha fet amb la victòria amb un llançament de 67,84 metres i ha refermat el seu paper de gran favorita a l'or.  Des que va aconseguir el seu primer títol l'any 2003, tot han estat victòries any rere any amb l'única excepció del campionat 2015. L'esportista de la Torre és ja, doncs, l'atleta espanyola més llorejada de la història en campionats nacionals.

La torrenca Berta Castells ja suma 16 campionats d'Espanya, més que cap altre atleta en la història

La torrenca ha estat internacional en múltiples ocasions des de fa més de 15 anys, i ha competit entre les millors dels món en els campionats del món i d'Europa durant la seva llarga trajectòria. També ha estat atleta olímpica en tres ocasions —Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012—, i medalla de bronze als Jocs Mediterranis de Mersin 2013.

Als Jocs de Tarragona 2018, tot i haver quallat una gran competició, va quedar-se a les portes del metall i va acabar la final en quarta posició. Diverses personalitats del món de l'esport ja han volgut felicitar Berta Castells per la seva gesta sense precedents a l'atletisme estatal, i que la col·loquen, si no hi era ja, amb els dos peus a l'Olimp dels millors atletes espanyols de la història.

L'equip de TarragonaDigital.com se suma a les felicitacions a Berta Castells pel seu nou èxit esportiu. Enhorabona!