Calderé: «Molts jugadors estan amb disposició de venir»

Ramón Maria Calderé i Gerard Escoda donen màxim suport a Clifton Onolfo en els primers passos del projecte esportiu del nord-americà que es troba a l’espera de saber en quina categoria competirà
Calderé després de l'entrenament matinal | Joan Alfons López

 

Ramón Maria Calderé i Gerard Escoda han parlat aquest migdia després del primer entrenament del CF Reus de Clifton Onolfo i ho han fet per donar el màxim suport a l’empresari nord-americà, propietari de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra. Calderé s’ha mostrat molt «content i il·lusionat amb la confiança segura que això pot anar endavant» i ha reconegut que hi ha «molts jugadors estan en disposició de venir, intentem, a poc a poc, veure jugadors com en aquests moments».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Pel que fa als primers jugadors que han format part de la sessió, «agraïm els nanos que han volgut venir, seran jugadors que es podrien quedar en els equips que puguem formar», ha dit un Calderé que ha mostrat lleialtat al vistiplau que li va donar a Onolfo quan aquest el va voler involucrar en el projecte ganxet: «Respectaré fins al final l’acord amb el qual vaig arribar amb el senyor Onolfo fa dos mesos, aniré fins que ell em digui ‘fins aquí’». Sobre el futur, el tècnic és optimista: «Sóc un home d’intuïció, crec que tot sortirà bé, no sé en quines categories perquè no sóc jurídic però crec que acabarà bé. Quan hi ha gent que ho sent, que s’involucra i ho estima, ha de sortir bé. Serà un conte una mica llarg però amb un final feliç».

 

 

Un final feliç que, independentment de la categoria on es jugui, ell vol viure com a tècnic. Calderé ha afirmat que serà l’entrenador del CF Reus jugui on jugui: «M'és igual, és el sentiment. Com a molt he entrenat a Segona B, he tingut la sort de fer set campionats de lliga a Tercera, sis ascensos però vinc del fang. Cap problema, estic a la disposició del senyor Onolfo».

 

Escoda demana ajuda per salvar el CF Reus

Gerard Escoda, membre de l’assessoria de Far Law Sports (branca esportiva de Peña i Nofuentes Advocats), està involucrat en els primers passos d’aquesta nova versió del CF Reus. El ganxet ha reconegut que «ho he vist tot des de la distància (Llagostera) però tot el serial del CF Reus m’està sabent molt greu». Present en l’entrenament d’avui, Escoda ha admès que entrenar amb deu jugadors i a unes instal·lacions externes a la ciutat «no són les condicions ni el volum de jugadors desitjats però tot ha de tenir un punt de partida».

 

Gerard Escoda ha acompanyat Calderé | Joan Alfons López

 

L’exdirector esportiu del club afirma que ara mateix «estic d’una forma desinteressada, de moment, i obert a un futur si hi ha opcions de competir a Segona B o Tercera. Vull aportar el meu gra de sorra, tenim una llista de jugadors que no podem desvelar ni els podem fer venir». Tot i que actualment només s’ha desenvolupat una sessió d’entrenaments i únicament hi ha una desena de futbolistes, ja es treballava en la jornada d’avui per poder desenvolupar un partit amistós aquest mateix cap de setmana: «Estem mirant de fer algun partit aquest cap de setmana. Haurem de buscar rivals diferents, de categoria menor, algun que estigui fent una pretemporada a prop. Tenim clar que volem jugar dos o tres partits abans que comenci la lliga», ha explicat Escoda.

 

L’exjugador ha aprofitat l’ocasió per ser agraït i llançar un missatge a qui correspongui: «Agraïm a l’Ajuntament de Tarragona i a La Floresta que ens hagin deixat aquest espai per entrenar i demanar als de Reus que la situació es desbloquegi. Al final estem en una entitat que vol viure, que és centenària i que entre tots l’hem d’ajudar. No només podem tirar del carró l’equip humà que envolta el senyor Onolfo. Seria molt trist que la ciutat de Reus es quedés sense futbol, algú es quedaria amb l’etiqueta penjada per sempre més». El CF Reus d’Onolfo necessita saber on competirà per començar a tenir credibilitat com a projecte: «Anem fent petites passes de formiga però estem mirant als despatxos. Quan tot estigui estabilitzat i que el projecte tira endavant, seré el primer a aportar el meu gra de sorra. Tots tenim ganes que això tiri endavant».

 

Per acabar, ha defensat la feina d’Onolfo assegurant que ell «ha agafat el bou per les banyes i té clar que ha vingut a tirar això endavant i posar el CF Reus on es mereix. Amb ell, a mort».