La Fundació Futbol Base Reus, preparada per a la independència total si el CF Reus desapareix

La més que previsible liquidació de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus provoca que la presència de la Fundació sigui més imprescindible que mai. El futbol base ganxet se salvarà en la seva totalitat
La Fundació Futbol Base Reus prepara la campanya 2019-2020 amb normalitat | Xavi Guix / Fundació Futbol Base Reus

La dura notícia rebuda ahir amb l’expulsió del CF Reus Deportiu de Tercera Divisió provocarà que la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra afronti la temporada 2019-2020 sense un primer equip competint sobre la gespa. A la situació de l’equip mare se suma la més que previsible exclusió que patirà el filial, el CF Reus B Cambrils que encara està inclòs en el grup 1 de Primera Catalana. La més que esperada absència dels dos conjunts més importants de l’entitat provocarà que es perdi dos dels únics actius i que el futur de la Societat Anònima Esportiva estigui molt en entredit.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La possibilitat de veure la SAE del club destinada a liquidació provocarà que el futbol base de l’entitat s’independitzi de forma total i la Fundació Futbol Base Reus acabi sent un club totalment independent amb uns equips propis i no cedits, com es troba en l’actualitat. En altres paraules, la Fundació no perilla en el cas que la SAE ganxeta desaparegui. Tots els equips i totes les categories que actualment es tenen es mantindran i únicament s’haurà hagut de renunciar a la Divisió d’Honor Juvenil respecte al nivell competitiu de la campanya 2018-2019.

El futbol femení, present amb més força que mai | Xavi Guix / Fundació Futbol Base Reus

La Fundació mai ha patit al respecte

Tot i que s’han generat dubtes sobre el futur de la Fundació i semblava que aquesta podia acabar sent arrossegada pel CF Reus com a un dels actius que pogués manegar l’administrador concursal David López, l’entitat presidida per Xavi Castro sempre ha respirat tranquil·la. Membres de la Fundació han anat assegurant en els darrers mesos que no patien gens pel futur de la base perquè tots els procediments legals es van fer de la mà de la Federació Catalana de Futbol i tot estava lligat per garantir el futur del futbol formatiu.

Tan ben lligat estava la qüestió que la Fundació no es va crear fins que la pregunta estigués resolta. Membres de la Fundació van consultar aquest fet a la FCF mitjançant correu electrònic a finals d’abril i l’estament presidit per Joan Soteras va respondre el 3 de maig confirmant que «la fórmula legal perquè el futbol base i femení del CF Reus no desaparegui, en l’hipotètic cas de liquidació de la societat anònima esportiva, es pot resoldre amb la formalització de la cessió en gestió dels equips corresponents del futbol territorial de la SAE a una Fundació». Va ser a partir d’aquí quan la maquinària es va accelerar i el 8 de maig es va confirmar la creació de la Fundació, entitat presentada al públic el 28 del mateix mes i que va començar la seva activitat sobre la gespa el passat 5 d’agost.

Marc Carrasco dirigint un partit del Juvenil A de la FFBR | Xavi Guix / Fundació Futbol Base Reus

"🔥 ÚLTIMA HORA: La FCF expulsa el CF Reus de Tercera Divisió" "🏀 Ferran Torres es mulla per captar socis del CBT"