El CF Reus segueix sense solució però prepara el terreny per rebre-la

La SAE no té tancat cobrir l'ampliació de capital ni la venda de les accions d'Oliver. El club agilitza els tràmits per aplicar la solució immediatament quan existeixi
Joan Oliver surt del club després de donar les explicacions sobre el futur de l'entitat | Joan Alfons López

 

La situació econòmica del CF Reus segueix sense solució. La Societat Anònima Esportiva roig-i-negra ha celebrat aquest dilluns la Junta General d'Accionistes anual i ho ha fet amb la presència de l'amo de la Societat Anònima Esportiva, Joan Oliver, i la del gruix (una vintena) dels accionistes minoritaris. En aquesta trobada de més de tres hores de durada s'ha exposat la situació actual de l'entitat i les possibles solucions que hi ha sobre la taula i s'han aprovat tots els punts de l'ordre del dia de la Junta Ordinària i de l'Extraordinària.

 

A hores d'ara no hi ha cap acord amb cap empresari o grup inversor per cobrir l'ampliació de capital però sí que s'ha aprovat que l'ampliació es pugui realitzar de cop o en el termini dels pròxims cinc anys, permetent així que la SAE s'estalviï els tràmits habituals d'una acció econòmica com aquesta i pugui aplicar el possible acord amb una tercera empresa/persona de forma immediata. Això permetrà que si el CF Reus troba una injecció econòmica els pròxims dies, aquesta pugui portar-se a la pràctica de la manera més ràpida possible.

 

Xavier Llastarri abandonant les instal·lacions de l'Estadi després de la reunió | Joan Alfons López

 

La plantilla, cap al segon mes sense cobrar

La situació econòmica que travessa el club ha provocat que els actuals futbolistes de l'entitat no estiguin cobrant amb normalitat. L'entitat presidida per Xavier Llastarri, tal com ha informat el Diari de Tarragona, encara no ha abonat els sous del mes de setembre i, si no hi ha un canvi radical, no podrà fer front a la mensualitat d'octubre. Si el CF Reus no fa front als salaris entre el 5 i el 10 de novembre, el deute amb la plantilla augmentarà a dos mesos, factor al qual se li ha de sumar les primes per objectius aconseguits la temporada passada. Si la plantilla arribés a acumular un tercer mes sense cobrar, els futbolistes serien lliures per marxar a un altre club. Per aquest motiu agafa especial importància el vistiplau a l'agilitat a l'hora de poder aplicar la solució.

 

Els ànims del vestidor són força negatius. La plantilla ha rebut el missatge que l'entrada d'un grup inversor potent estava aparaulada però no pas tancada. La desconfiança entre els integrants roig-i-negres és màxima perquè no seria el primer cop que el discurs de Joan Oliver és una cortina de fum que no s'acaba convertint en una realitat. Després del pèssim espectacle estiuenc amb les inscripcions fallides dels jugadors i d'altres promeses incomplertes, el màxim accionista no té credibilitat dins de les quatre parets del vestidor i el pensament de veure com l'exdirector general de TV3 abandona el club és quelcom que es veu amb bons ulls sempre que hi hagi una solució posterior.

 

La reunió de la Junta General d'Accionistes ha durat més de tres hores | Joan Alfons López

 

Dimarts, jornada de comunicacions

El club té previst mantenir una reunió amb la plantilla aquest dimarts per informar del desenvolupament de la Junta General d'Accionistes i del teòric futur de la Societat Anònima Esportiva. Esportivament el club ha estat avui aturat perquè la plantilla ganxeta ha gaudit de jornada de descans i no serà fins demà al matí quan tornin a les instal·lacions del club per vestir-se de curt i començar la preparació del matx contra el CD Lugo de dissabte a les 16.00 hores.

 

Més enllà de la reunió amb els jugadors, està prevista una compareixença de premsa dimarts a les 12.00 hores amb la presència de Xavier Llastarri i Joan Oliver per donar explicacions sobre la Junta i, de pas, del futur d'un CF Reus que s'enfosqueix per moments.