LaLiga ignora el CF Reus en la gala dels 90 anys de la competició

LaLiga ignora la història recent del CF Reus a Segona Divisió en l’acte dels 90 anys de l’inici de les lligues. El mural amb els escuts dels participants, ple d’errades històriques
Gala dels 90 anys de LaLiga | Youtube LaLiga

 

LaLiga ha ignorat el CF Reus Deportiu en la gala dels 90 anys commemorativa de l’arribada de les competicions de lliga oficials a Espanya, cerimònia realitzada al RCDE Stadium de Cornellà-El Prat. L’any 1929 va començar a roda la pilota de forma oficial a l’Estat amb la disputa d’un partit entre el RCD Espanyol de Barcelona i el Real Unión de Irún i amb motiu del rodó aniversari, a una dècada del centenari, l’estament que presideix Javier Tebas ha decidit realitzar una gala d’homenatge on s’ha volgut destacar tots els clubs participants de Primera i Segona Divisió en els 90 anys d’història de la competició. Aquesta era la intenció però l’execució no ha pogut ser pitjor.

 

Un mural ple d’errades

LaLiga ha creat per a l’ocasió un mural on ha representat els escuts dels clubs històrics de la competició sota uns criteris incomprensibles. Si teòricament han volgut representar tots els escuts dels equips participants durant quasi un segle, han realitzat moltes errades obviant conjunts que han jugat en els darrers anys com el Lorca, el Cartagena, el Guadalajara, la Ponferradina o el Ciudad de Murcia. Més clamorosa i possiblement intencionada ha estat l’absència del CF Reus. Els ganxets han format part del futbol professional aquesta mateixa temporada, fins que el Jutge de Disciplina Social de LaLiga va expulsar els roig-i-negres a finals de gener.

 

 

S’entendria la seva absència si només formessin part del mur equips històrics per algun motiu de pes. Ara bé, la presència d’entitats com el Rayo Majadahonda, que enguany disputen per primer cop una campanya a Segona, desmunta la teoria. El mateix succeeix si s’aplica el filtre segons els equips que hagin jugat a Primera Divisió en alguna ocasió. La presència del Lugo o de l’actual Extremadura UD sobrarien. I si LaLiga donés per desaparegut el CF Reus, entitats com el Burgos CF, el Condal o el Compostela no tindrien cabuda.

 

Altres errades

Més enllà de la presència o absència d’alguns clubs, destaquen errades greus com les del Mérida i la del Logroñés. El nom de les entitats no correspon a la imatge de l’escut del club. LaLiga ha imprès l’escut de l’AD Mérida, equip que actualment competeix a Tercera, però ha situat en la part inferior el nom del CP Mérida, entitat desapareguda l’any 2000. Quelcom semblant passa amb el Logroñés. Carlos Martínez, presentador de l’acte, explicava en la recta final de la gala que «evidentment el que volem és que estiguin amb nosaltres tots els directius de tots els clubs que han vingut al sopar d'avui perquè LaLiga no només són els 20 equips que en aquests instants formen part de la Primera Divisió sinó com hem vist al llarg de la nit, de tots i cada un dels equips que han format part d'aquests 90 anys de la història de la nostra competició. Des de l'Arenas de Getxo, l'Europa, el Real Unión de Irún i cada un dels clubs que hagin format part de la història de la nostra lliga». Aquesta era la intenció però no pas l’execució.

"EMOTIU: Sorpresa majúscula als futbolistes del CF Reus B abans del darrer partit jugat" "ATENCIÓ: La gran notícia que acaba d'anunciar Marc Bartra"