El CF Reus negocia el desbloqueig de les llicències per poder reactivar l’activitat esportiva

El CF Reus té negociacions obertes a Madrid per gestionar el deute amb els jugadors del primer equip. També es treballa a contrarellotge per trobar solucions per al filial i tornar als entrenaments amb Calderé al capdavant
Clifton Onolfo observant la malmesa gespa de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

 

El dia d’avui serà força llarg a la capital del Baix Camp. Des del retorn de l’administrador concursal i les reunions del passat dilluns entre Clifton Onolfo, els seus advocats i el mateix David López, les 24 hores que dura un dia es queden curtes per abastar totes les qüestions del CF Reus sobre la taula, una entitat que ha vist com els seus dirigents treballen ara de la mà aconseguint ser inscrits a Tercera Divisió de forma oficial i confirmant el retorn a l’Estadi Municipal per tenir un camp on poder competir. Portar a terme aquest darrer pas, el de competir, és quelcom amb el qual s’està treballant a contrarellotge en les darreres hores.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Negociacions a Madrid

Daniel Infante, advocat personal de Clifton Onolfo, es troba a Madrid des de fa dies i avui intentarà desbloquejar part del problema. Recordem que el CF Reus té congelada la possibilitat d’inscriure futbolistes per la Real Federación Española de Fútbol després que degui quelcom més de 2.200.000 euros als jugadors del primer i del segon equip. Aquesta xifra se separa en dues quantitats: quelcom més de 220.000 euros es deuen als esportistes del filial mitjançant l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) i la resta corresponen a LaLiga, estament que va pagar els futbolistes professionals del club mitjançant el fons de garantia salarial de la institució presidida per Javier Tebas.

 

Daniel Infante, a Madrid negociant per la viabilitat del CF Reus | Joan Alfons López

 

Daniel Infante es troba des de fa dies a Madrid i està negociant amb l’estament de Tebas poder gestionar els diners reclamats d’una altra manera o altra, sempre que no impedeixi la inscripció de futbolistes. Els representants legals de Clifton Onolfo defensen fins al final que LaLiga té 2.000.000 d’euros en concepte d’inscripció, 4.600.000 euros en drets televisius i 1.000.000 d’euros per ajuda del descens, quantitats econòmiques que pretenen recuperar. Tot i que el deute amb els jugadors del primer equip es tracta de la xifra més voluminosa, fonts coneixedores de les negociacions no obvien ni amaguen la seva preocupació sobre la urgència dels altres 220.000 euros que cal pagar als exjugadors del CF Reus B Cambrils.

 

El paper d’AFE, vital

Aconseguir pagar els més de 200.000 euros als jugadors del CF Reus B Cambrils o que AFE, com a representant únic dels futbolistes, retiri les denúncies seria el final ideal per al CF Reus Deportiu. El sindicat dels jugadors defensarà al 100% els interessos dels seus representats i ja ha reconegut per activa i per passiva que no estan disposats a negociar cap mena de rebaixa: volen cobrar tots els diners que els jugadors es van guanyar sobre la gespa. L’administrador concursal David López s’ha posat en contacte amb un dels antics capitans del filial per intentar negociar però els esportistes s’han negat. De totes maneres, entre els exmembres del CF Reus B no descarten diferents termes mitjans: que AFE pagui de la seva butxaca als jugadors i que l’estament de David Aganzo arribi a un acord per cobrar els diners del CF Reus a terminis o que el pagament als jugadors sigui directe des del CF Reus però fraccionat. López també ha mantingut contactes amb els advocats del sindicat i s’espera avançar positivament en aquest aspecte pròximament tot i que no es preveu que sigui en el dia d'avui.

 

La Federació Catalana ja ha posat a disposició del CF Reus les pilotes oficials de la temporada 2019-2020 | Joan Alfons López

 

Tornar als entrenaments com més aviat millor

L’objectiu del CF Reus Deportiu és tornar als entrenaments com més aviat millor. S’ha intentat organitzar un entrenament per aquesta tarda però no tots els integrants necessaris estan disponibles amb tan poc marge de temps. Ara bé, fins que el desbloqueig de la inscripció de llicències no sigui una realitat, pocs o cap dels jugadors tantejats per formar part del primer equip a Tercera Divisió es sumaran al projecte ganxet desplaçant-se a la capital del Baix Camp per començar a entrenar-se.