La FCF congela el CF Reus de Clifton Onolfo i dona més marge a l'administrador concursal

La Federació Catalana de Futbol ha paralitzat els entrenaments del CF Reus de Calderé i l'obligació de retornar els 30.000 euros pagats per Onolfo
Calderé donant instruccions en el primer entrenament a La Floresta | Joan Alfons López

 

Frenada en sec per al CF Reus Deportiu de Clifton Onolfo i més hores de marge d'actuació per a les maniobres de David López, l'administrador concursal. L’equip que dirigia Ramón Maria Calderé i que fins i tot va arribar a disputar un partit amistós d’entrenament contra l’España Canonja de Tercera Catalana, ha vist frenada en sec la seva activitat després que la Federació Catalana de Futbol hagi obert un expedient a l’entitat, a la Societat Anònima Esportiva del CF Reus. Aquest expedient, obert per la irregularitat del club i la pràctica sense cap tipus de mesura de seguretat esportiva i legal, ha provocat que l’equip dirigit per Ramón Maria Calderé hagi posat punt final als seus entrenaments i hagi dissolt part d’un projecte de plantilla que centra els seus esforços a trobar equip. Un d’ells, l’excapità del filial Modest Notario, ja ha vist com en les darreres hores s’ha anunciat la seva incorporació pel Figueres de Tercera Divisió.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D'altra banda, l'ens català ha acceptat la petició realitzada per l'administrador concursal David López Estebaranz de disposar de més temps per poder desbloquejar la límit situació del CF Reus: no estar inscrit en cap competició i tenir els drets federatius bloquejats pel deute de 2.200.000 euros amb els exfutbolistes del primer i del segon equip. La Federació, que havia demanat un requeriment a l'administrador amb una data de caducitat d'avui dijous, ha decidit donar marge fins dilluns. López Estebaranz ha demanat aquest termini de temps perquè té previst reunir-se amb Clifton Onolfo i els seus assessors abans de saber quines són les opcions reals en el futur immediat ganxet.

 

David Peña critica la FCF

L’advocat David Peña ha aprofitat l’entrevista d’aquest matí a TarragonaDigital.com per carregar de forma molt dura contra l’estament presidit per Joan Soteras: «Ens han obert un expedient a un equip amb qui vam coincidir a La Floresta entrenant. És com la psicosis de l’Alemanya nazi perseguint els jueus, ara persegueixen el CF Reus. És la moda». És més, el lletrat fins i tot ha donat per feta de forma pública qualsevol vinculació amb la resta d’integrants que formaven l’equip: «No tenim entrenadors perquè formalment no els tenim, no tenim jugadors i no hi ha treballadors que puguin sostenir l’activitat».

 

Els entrenaments del CF Reus d'Onolfo s'han acabat | Joan Alfons López

 

Peña lamenta que «ara ningú vol col·laborar amb nosaltres i és difícil trobar instal·lacions on anar, no podem seguir entrenant perquè la FCF, amb una actitud exagerada, va obrir un expedient per un entrenament que es va fer. El senyor Josep Vives, que és el vicepresident i dirigeix el Comitè Disciplinari, va decidir obrir un expedient al Reus i a l’España Canonja». El darrer fet en produir-se ha estat el retorn dels 30.000 euros que es va ordenar dipositar a la Federació: «Els 30.000 euros que el senyor Onolfo ha pagat de la seva butxaca no ens els ha admès la Federació Catalana, ens estan posant la mà al coll. Fa quinze dies els hi semblava bé que el senyor Onolfo pagués 30.000 euros. Ahir ja els hi semblava malament».

 

D’altra banda, Peña ha volgut deixar clar que la situació actual és reversible i que hi hauria controlats una vintena de jugadors per al primer equip i una vintena més per al segon: «Si després readmeten l’equip a Segona A, tots els jugadors voldran venir perquè són uns mercenaris. Igual que els mercenaris van marxar el 31 de gener amb alegria i patxoca excepte Olmo, Querol i Èdgar Badia. Als altres els hi és indiferent jugar a un lloc o a un altre, només volen cobrar».