Clifton Onolfo a les instal·lacions de l'Estadi Municipal

El CF Reus pagarà per desbloquejar la inscripció de jugadors i debutarà en la segona jornada

El CF Reus pagarà els 221.000 euros pendents d'abonar als jugadors del filial i podrà debutar a Tercera en la segona jornada davant el Vilafranca a l'Estadi Municipal. A Castelldefels hi aniran Clifton Onolfo i Ramon Maria Calderé

El final de la història del futur esportiu del CF Reus Deportiu està a la volta de la cantonada, tot i que arribarà d'una forma poc previsible. Segons us pot avançar en exclusiva TarragonaDigital.com, el club ganxet pagarà els 221.000 euros que exigeix la Real Federación Española de Fútbol per desbloquejar la tramitació de les llicències federatives que impedeixen al club poder inscriure jugadors i competir amb normalitat. Aquesta decisió ja ha estat traslladada a la Federació Catalana de Futbol després d'una jornada de bogeria on les reunions a Reus i Madrid han estat una constant al llarg del dia. Aquest pagament no arribarà a temps per a la primera jornada, fet que impedirà a l'equip roig-i-negre competir a Castelldefels.

Tot i que el CF Reus no podrà jugar a Castelldefels, l'entitat roig-i-negra estarà present al Municipal del Canyars. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, el propietari Clifton Onolfo i l'entrenador Ramon Maria Calderé es presentaran a les instal·lacions barcelonines per deixar constància en l'acta arbitral que el club ha volgut competir però que no ha pogut fer-ho pel bloqueig de les llicències federatives. Aquest factor és elemental de cara a la sanció a la qual s'haurà de fer front per no poder presentar els set futbolistes que exigeix el reglament per poder disputar un encontre amb normalitat. Els roig-i-negres han intentat ajornar el partit però el Castelldefels no s'ha mostrat disposat tenint en compte que podrà sumar tres punts i un marcador de 3 a 0 favorable sense haver de competir.

El desbloqueig de la RFEF, en camí

Aquesta novetat en forma de futur pagament després d’uns dies plens de negociacions per trobar una injecció de capital que pogués permetre la supervivència del CF Reus. En les darreres hores TarragonaDigital.com ha pogut saber que per desbloquejar l’impediment de tramitar les llicències dels futbolistes únicament s’han d’abonar 221.000 euros i no quelcom més de 2.200.000. En el document que la Real Federación Española de Fútbol va enviar a la Federació Catalana i que aquesta va remetre al CF Reus només figuraven els deutes amb els jugadors del segon equip com a impediment per a la inscripció dels jugadors. A més, els ganxets han demostrat amb documents a la RFEF que els jugadors del primer equip han cobrat tots els seus pendents i que l'únic deute existent del club amb els jugadors fa referència als del filial.

Javier Tebas en una foto d'arxiu de TarragonaDigital.com
Javier Tebas en una foto d'arxiu de TarragonaDigital.com | Joan Alfons López

Els altres dos milions són els diners que reclama LaLiga. La RFEF no posava com a condicionant l’abonament de la gran quantitat monetària que únicament beneficiaria a un Javier Tebas amb qui les enemistats són públiques i notòries. Per tant, si el CF Reus era capaç de trobar els diners reclamats i destinar-los a eixugar el deute amb els jugadors del filial, es podria desencallar la situació amb la federació espanyola i aquesta donaria el vistiplau per a que els reusencs poguessin fitxar i inscriure futbolistes amb total normalitat. Tot i que la transferència encara no s'ha realitzat, el pagament és qüestió d'hores.  L’entitat espera rebre llum verda des de Madrid per poder començar la confecció de la plantilla del CF Reus a Tercera Divisió i del CF Reus B a Primera Catalana. Malauradament, el vistiplau federatiu no es produirà de forma automàtica i immediata i els tràmits, per molt ràpidament que es portin a termini, provocaran que el CF Reus no pugui presentar-se en el primer partit al camp del Castelldefels i comenci la lliga amb una derrota i un 3 a 0 advers en el caseller golejador.