Els jugadors del CF Reus decideixen denunciar el club

La plantilla del CF Reus ha decidit fer el pas de denunciar l'entitat pels impagaments. S'inicien així els tràmits per la desvinculació massiva dels futbolistes
La plantilla del CF Reus ha dit prou i ha denunciat el club. El final, més a prop | Laia Solanellas

 

La jornada de reflexió ha estat matinal i ja té els seus fruits. Els futbolistes del CF Reus Deportiu han pres la decisió de denunciar l'entitat davant LaLiga pels impagaments dels tres darrers mesos, fet que provoca l'inici de la desvinculació dels contractes que uneixen els esportistes al club propietat de Joan Oliver.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Decisió per la via ràpida

L'equip havia de prendre durant la jornada d'avui una decisió ferma sobre si acceptar o no la proposta de LaLiga de rebre els sous pendents dels diners que l'estament presidit per Javier Tebas té retinguts a l'entitat. Finalment no han volgut allargar més l'agonia esportiva i han decidit denunciar el club per iniciar el procés que pot acabar amb la retirada de la competició del conjunt roig-i-negre la setmana vinent.

 

Segons informa el portal IUSport, la plantilla ha presentat la denúncia a la Comissió Mixta de LaLiga i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i ara s'obre un període de cinc dies hàbils per a què el club pagui. Si no es produeix això, els futbolistes quedarien desvinculats de l'entitat. Sembla que els procediments finalment seran més ràpids que els anunciats per AFE la setmana passada, quan feien referència a un termini d'entre set i deu dies hàbils.

 

Notícies relacionades

- Jornada de reflexió al vestidor del CF Reus abans de la decisió final

- Tebas comprèn una plantilla del CF Reus que decidirà el futur de tot

 

Conseqüències a més llarg termini

Per si no fos prou dramàtica la retirada del CF Reus de la competició i el descens automàtic a Segona B, el club tindria més penalitzacions a mitjà termini. En el cas del final fatal, amb el conjunt reusenc tornant a la categoria de bronze mitjançant els despatxos, aquest podria veure una nova llosa a sobre. Si es confirmés el descens i que l'equip ganxet pogués sortir a competir a Segona B la pròxima temporada, aquest estaria impossibilitat d'ascendir novament a Segona.

 

Segons el punt C de l'article 77.2 del Codi Disciplinari de la Real Federación Española de Fútbol, el club serà descendit a Segona B sense dret a ascendir fins transcorreguda una temporada més. Els efectes immediats d'aquesta possible retirada de la competició seria que els punts derivats dels partits del CF Reus es conservarien i la resta de jornades es donarien guanyades als rivals per la mitjana dels gols encaixats per l'equip fins ara. És a dir, els rivals roig-i-negres guanyarien els partits per 1 a 0 o per 0 a 1.

 

Joan Oliver torna a pronunciar-se davant la plantilla amb una nova promesa | Joan Alfons López

 

A més, el club també ha rebut la negativa del Comité de Segunda Instancia de Licencias UEFA de la RFEF davant el recurs presentat pel conjunt roig-i-ngere a l'hora d'intentar inscriure Tito, Yoda, Cuenca i Vitor, a més del cas de la cessió de Carrillo (Cádiz). Segons publica IUSport, s'ha desestimat el recurs del CF Reus i s'ha donat la raó al Control Econòmic de LaLiga.

 

Oliver es reuneix amb els capitans però no promet solucions

Després de la denúncia dels jugadors, una mesura de pressió al màxim accionista Joan Oliver en tota regla per buscar una solució definitiva o acabar amb l'agonia esportiva, sembla que quelcom ha canviat en el Consell d'Administració. Oliver, que feia dies que no contactava amb la plantilla, ha obert la boca. Segons ha pogut saber Tarragona Digital, els capitals de la plantilla han mantingut una reunió amb Joan Oliver on aquest ha informat els jugadors de les darreres informacions sobre la situació econòmica. Malauradament i per desànim dels esportistes, ha estat una conversa sense solucions a la vista i on han dominat els silencis. La reunió no ha estat gens tranquil·litzadora pel que fa a la situació de la plantilla i el futur de l'entitat.

 

L'únic clar que hi ha a hores d'ara, segons ha pogut saber Tarragona Digital, és que divendres hi haurà una compareixença pública de la plantilla per exposar la situació límit que viuen. Tots els futbolistes posaran davant de les càmeres per exposar el seu punt de vista d'un panorama que, a hores d'ara, no té remei a la vista. Caldrà experar en les pròximes hores si això canvia.