El CF Reus troba comprador i espera que LaLiga no posi problemes

L’empresari reusenc Ángel Pérez encapçala a hores d’ara un projecte que permetria comprar l’accionariat de Joan Oliver i aportar una solució econòmica total al CF Reus

El CF Reus Deportiu ha trobat el remei desitjat. Ángel Pérez, empresari de Reus, és a hores d’ara el cap visible d’un engrescador projecte amb una important solvència econòmica que permetrà la compra de la totalitat de les accions de la Societat Anònima Esportiva i la injecció de diners necessària per posar al dia el club i, segons ha pogut saber Tarragona Digital, posar les primeres pedres d’un futur projecte que té com a intenció acabar amb un equip que sigui capaç de competir per pujar a Primera Divisió en les pròximes dues o tres temporades.

La solució econòmica sobre la taula existeix però, a hores d’ara, el principal dubte és si LaLiga acabarà tramitant a temps i acceptant aquest remei. El projecte ja s’ha presentat a la RFEF i aquesta l’ha vist amb bons ulls, mentre que l’estament dirigit per Javier Tebas està posant pals a les rodes i està dilatant el procés burocràtic, fet que provoca que encara no es puguin obrir les ampolles per celebrar el final del malson reusenc.

Un projecte engrescador

Si l'acord s'acaba traduint amb el final feliç per al malson reusenc, el CF Reus viurà el primer capítol d'un prometedor projecte. Ángel Pérez, empresari reusenc, és a hores d'ara la cara visible d'un grup de més persones que apostarà pel conjunt del Baix Camp amb la intenció de fer créixer contundentment l'entitat. La injecció econòmica inicial s'espera que suposi la posada al dia amb les nòmines de la totalitat de les persones que formen el club i, a més, permeti reconstruir l'equip per poder competir amb garanties en la segona volta de lliga amb el repte d'assolir la permanència i conservar la categoria una temporada més.

Si això es produís, el projecte esportiu sòlid s'iniciaria el pròxim estiu amb l'objectiu de crear un equip que fos la primera pedra d'un camí que vol portar al club a lluitar per ascendir a Primera Divisió en un termini pròxim als dos o tres anys. Per aconseguir-ho, aquest projecte també comptaria amb gent del territori. A més de la presència d'Ángel Pérez, també s'inclouria la presència d'un expresident del CF Reus, fet que permetria mantenir una connexió amb l'afició. L'inici d'aquest projecte també desencallaria factors fins ara bloquejats. El patrocini de la samarreta, un d'ells.

Javier Tebas en una foto d'arxiu | Joan Alfons López

A l'espera de LaLiga

A hores d'ara és ben conegut que les relacions entre Javier Tebas, president de LaLiga, i Joan Oliver, màxim accionista del  CF Reus, són molt complicades. Oliver ha carregat de forma pública cap a l'estament de Tebas i aquest va informar la plantilla ganxeta que tenia la intenció de portar l'empresari barceloní als tribunals per falsedat documental. Aquest factor sembla que pot acabar dificultant que l'acord existent per a la compra del CF Reus es dilati en el temps.

Si LaLiga hagués acceptat reunir-se ahir amb Ángel Pérez, la solució podria ser celebrada a hores d'ara. Com no és el cas, tot penja d'un fil a l'espera de la confirmació total. Dimarts es tancarà l'expedient quan el Jutge de Disciplina Social de LaLiga dicti sentència. Avui divendres ja no hi ha marge i dissabte i diumenge no són dies laborables a les oficines madrilenyes per aquests temes. El CF Reus espera que LaLiga hagi rebut la presentació del projecte roig-i-negre abans de dimarts per acceptar tots els tràmits burocràtics que acabaran amb una revolució total en la gestió dels del Baix Camp.

S'espera que la sortida de Joan Oliver del club, fet que es produirà quan es comprin les seves accions per part del grup que ara lidera Ángel Pérez, permeti alleugerir considerablement la tibantor entre els reusencs i l'organització del torneig.

Dues opcions més, sobre la taula

Segons apunta el Diari de Tarragona, a banda de l'opció d'Ángel Pérez s'hi trobaria novament l'opció àrab. Aquesta, interessada en el CF Reus fa unes setmanes, seria la més complicada tenint en compte el curt espai de temps per al marge a l'hora de negociar i realitzar tràmits mercantils. L'altra seria la d'un grup empresarial gironí. Hores decisives a can CF Reus, tot i que l'opció amb més garanties i rapidesa d'execució és la de Pérez.