El CF Reus ultima els detalls per rebre els diners que desbloquejaran la tramitació de llicències

El CF Reus rebrà els 221.000 euros en les pròximes hores i ja té tots els tràmits a punt per desbloquejar la impossibilitat de fitxar. Tots els moviments, sota la mirada d’un administrador que només acceptarà un projecte viable i amb suport econòmic
Imatge d'arxiu del CF Reus B Cambrils | CF Reus

Tot i que és lògic que l’afició del CF Reus pugui celebrar amb alegria que des de la Societat Anònima Esportiva es vulgui pagar els 221.000 euros que permetran la confecció d’un equip per jugar a Tercera Divisió, cal ser conscients que no es tracta d’un final feliç definitiu. A hores d'ara encara no es disposa dels diners però aquests arribaran en les pròximes hores amb total seguretat, afirmen fonts consultades per TarragonaDigital.com. Amb aquesta operació, la història del present roig-i-negre no arribarà al seu darrer capítol. Els ganxets hauran guanyat una batalla però la guerra seguirà disputant-se i caldrà aconseguir molts més triomfs per aconseguir que l’entitat trobi l’estabilitat desitjada i garantir la seva supervivència. Els ganxets tenen dret a somriure però no a fer una gran rialla.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

I és que més enllà de salvar l’escull més immediat, el CF Reus seguirà a l’UCI. Cal recordar que el club viu immers en un concurs de creditors i que el propietari de la SAE està lligat de mans i peus per les decisions de l’administrador David López, únic representant legal del club. Aquest haurà d’estudiar i reformular el pla de viabilitat de l'empresa mitjançant un nou projecte i un pressupost que ha d’anar liderat del seny i l’austeritat amb un condicionant ben clar: un suport econòmic que permeti un desenvolupament normal del club pagant tots els compromisos presents i suficientment fort com per anar eixugant els deutes amb els creditors. Tenir el mínim de despeses possible i generar ingressos és quelcom clau per al vistiplau del lletrat de Verae & Abogados. Cal recordar que un cop es declara un concurs de creditors, el primer objectiu és congelar la sagnia que pot engreixar el deute acumulat i normalitzar els pagaments un cop comenci la gestió de l’administrador.

Ser autosuficients i no generar números vermells

Per rebre el vistiplau de l’administrador en els moviments desitjats, com les contractacions dels futbolistes i dels tècnics, caldrà preparar un projecte estable que sigui compatible amb el concurs de creditors. Competint a Tercera Divisió, els diners que pugui aconseguir el CF Reus dins d’una relativa normalitat són escassos: els abonats, els taquillatges, la publicitat i poca cosa més. En canvi, les despeses no perdonaran: contractació de futbolistes i els seus sous, desplaçaments, revisions mèdiques, arbitratges, formar una estructura mínima de treballadors per posar en marxa el club, l’ús de les instal·lacions de l’Estadi, etc.

Les reunions entre totes les parts del present CF Reus són constants | Joan Alfons López

Aquest darrer cas ja està sobre la taula. L’Ajuntament anunciava dijous la cessió de l’Estadi per poder tenir un camp on jugar però deixaven clar que l’acord estava condicionat «al compliment de les condicions reglamentàries i legals de disposar de les corresponents llicències esportives, contractes laborals i compliment de qualsevol altra obligació legal», arribant a reclamar una reunió amb David López per «arribar a un acord sobre les condicions d’ús de les instal·lacions municipals». Per tot plegat és necessari que hi hagi un suport econòmic per part dels accionistes presents de la SAE o de possibles futurs integrants amb ampliacions de capital o vendes d'accions per part de Clifton Onolfo.

Renunciar al filial?

Una qüestió important sobre la taula serà el paper del segon equip que està inscrit a Primera Catalana. Si el projecte ha de reduir les despeses al màxim, una de les possibilitats sobre la taula és la de renunciar al CF Reus B Cambrils. El segon equip, en cas de tirar-se endavant, seria una de les fonts de despeses més importants de l’entitat i, a priori, no tindria cap sentit mantenir-lo perquè, si l’objectiu d’un equip B és donar sortida als jugadors del futbol base, actualment el CF Reus no té futbol formatiu perquè s’ha independitzat durant dues temporades amb la creació de la Fundació Futbol Base Reus. A més, el filial quedaria inscrit en el grup 1 de Primera Catalana i hauria d’afrontar unes despeses més importants que si jugués en el grup 2, amb rivals geogràficament més pròxims. Tot i això, una plaça en el grup 1 de Primera Catalana també es pot considerar un actiu, un dels bens del club. Per aquest motiu, no hi ha una decisió presa a hores d'ara i s'haurà d'analitzar els avantatges i inconvenients.

L’únic que hi ha clar a hores d’ara és que el pròxim pas a fer amb urgència és l’ingrés dels 221.000 euros al compte bancari que la Real Federación Española de Fútbol va transmetre a l'entitat. Els tràmits al respecte estan tots a punt per evitar qualsevol endarreriment temporal. Un cop feta la transferència, s’ha de notificar a la Federació Catalana i aquesta ho enviarà a Madrid. Tot amb l’objectiu de poder desbloquejar les tramitacions de les llicències dels futbolistes i que, com a mínim, el primer equip ganxet pugui jugar el pròxim cap de setmana davant el Vilafranca a l’Estadi Municipal. D’altra banda, dilluns torna l’activitat als jutjats i el jutge mercantil podrà rebre novetats sobre la situació del CF Reus. Nous factors entren en joc quan el rellotge juga més en contra que mai.

Reduir les despeses al mínim, objectiu vital per al futur CF Reus | Joan Alfons López

El CF Reus, present a Castelldefels

Tal com us va avançar TarragonaDigital.com el passat divendres, el CF Reus Deportiu farà acte de presència al camp del Castelldefels, avui a les 18.30 hores, moment quan s'hauria de disputar el primer partit de lliga dels ganxets en el grup cinquè de Tercera Divisió. Com que l'entitat no ha aconseguit desbloquejar encara la tramitació de les llicències federatives per incorporar futbolistes, el partit no es jugarà i els del Baix Camp perdran l'encontre per 3 a 0. Amb l'objectiu d'evitar sancions contundents i per demostrar bona fe en la forma d'actuar, quatre persones de la primera línia de l'actualitat roig-i-negre es presentaran al Municipal dels Canyars. L'expedició més representativa del CF Reus la formaran el propietari Clifton Onolfo, l'entrenador Ramon Maria Calderé, el segon tècnic del primer equip Lluis Milà i el tècnic del filial, David Cabildo. Hi ha tanta convicció del final feliç en el club que, fins i tot, Calderé i Milà no tornaran cap a la capital del Baix Camp després de la seva presència a Castelldefels. Ambdós tècnics faran una aturada a Vilafranca per presenciar el que serà el primer rival del CF Reus la setmana vinent a l'Estadi Municipal.

"📻 Recupera el resum i la reemissió del Barça B-Nàstic (2-2)" "🏑 El Reus Deportiu, a 1/4 com a primer i el Calafell queda fora de la Lliga Catalana"