Setmana clau per al futur del CF Reus

S’espera que aquesta setmana hi hagi la resolució definitiva del Tribunal Administratiu de l’Esport. Serà un factor clau per determinar la viabilitat de la SAD
El CF Reus, a l'espera | CatalunyaDiari.cat

 

ACTUALITZACIÓ: Finalment avui no hi haurà decisió del Tribunal Adminstratiu de l'Esport sobre el cas del CF Reus. Membres de la plantilla del CF Reus B Cambrils han estat informats des del web Iusport.com que el TAD no té inclòs el tema roig-i-negre en la llista d'assumptes que tractarà en la reunió d'aquest migdia. La possibilitat d'endarrerir la decisió sobre el futur del CF Reus ja estava contemplada a principis de setmana i finalment caldrà esperar, com a mínim, set dies més per conèixer quin serà el futur més immediat dels del Baix Camp. Això provoca que, temporalment, la decisió del TAD i l'informe de viabilitat del concurs de creditors pugui xocar a no ser que el jutge del concurs ganxet doni més marge a l'administrador David López per intentar assegurar el futur dels del Baix Camp. Cal recordar que l'administrador concursal té dos mesos des de l'auto del jutge aprovant el concurs de creditors per realitzar l'informe de viabilitat. El rellotge va començar a comptar des del 21 de març i la setmana vinent, teòricament, venç el termini.

 

ORIGINAL: Després de setmanes de tensa calma, l’actualitat del CF Reus envers el seu futur tornarà a reactivar-se de forma contundent. I és que aquesta setmana finalitza el període previst per a la pronunciació del Tribunal Administratiu de l’Esport que es coneixia a finals d’abril i que donava deu dies hàbils per a què l’ens instal·lat a Madrid es pronunciés de forma definitiva sobre la sanció imposada per LaLiga que ha expulsat el CF Reus del futbol professional a meitat de la competició i amb una impossibilitat de tornar a Segona Divisió en els pròxims tres anys.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Les festivitats de Setmana Santa ho han allargat

Tot i que els deu dies han passat fa jornades, no tots han computat com a hàbils. Les festivitats de Setmana Santa i del Dia del Treballador han provocat que el desè dia hàbil hagi recaigut en aquesta setmana. I com és conegut, el Tribunal Administratiu de l’Esport sempre es reuneix els divendres al migdia. Per tant, si no hi ha sorpresa, serà aquest divendres 10 de maig quan l’estament instal·lat a Madrid prengui una decisió final sobre la sanció imposada per LaLiga. Prèviament el TAD ja ha denegat la suspensió cautelar de la mateixa al CF Reus i ara ha d’estudiar les al·legacions posteriors realitzades per David López Estebaranz, l’administrador concursal dels reusencs.

 

Tot i que està previst que sigui aquest divendres, no és descartable un endarreriment si hi ha altres qüestions a tractar i la reunió del TAD s’allarga. És poc probable però gens descartable. Sigui com sigui, les paraules del tribunal seran claus per al futur del CF Reus Deportiu. David López té en aquesta qüestió un punt vital a l’hora d’elaborar l’informe de viabilitat de la SAD. Si els ganxets són castigats amb els tres anys d’expulsió imposats fins ara, el futur serà molt complicat. El CF Reus es convertirà en un club esportiu on no entraran ingressos de forma contundent en els pròxims anys. Sense una massa social nombrosa i sense ingressos per drets televisius per no poder jugar a Segona Divisió, els del Baix Camp no disposaran d’una font d’ingressos important per anar eixugant el deute.

 

Si el CF Reus pogués jugar la pròxima temporada a Segona B, hauria d’abonar 400.000 euros d’aval per poder sortir a competir, a més d’haver de crear una estructura des de zero amb la contractació de tota la plantilla de jugadors, de cos tècnic i de direcció esportiva, despeses que no trobarien equilibri pels escassos ingressos que es produeixen fora del futbol professional. La resposta definitiva sobre l’informe de viabilitat de l’administrador concursal, document que decidirà si el CF Reus entra en fase de dissolució o de negociació del deute amb els creditors, no anirà més enllà d’aquest mes de maig. Concretament el dia 21 és el dia màxim per a què David López presenti aquest informe, coincidint amb els dos mesos des de la seva arribada. Fins aleshores, toca esperar al TAD. Fonts jurídiques del món del futbol veuen poc probable una reducció de la sanció i quasi impossible un aixecament d'aquesta. Aquest divendres, si no s’endarrereix, hi haurà posicionament des de Madrid.