El TAD fa marxa enrere i anul·la el descens del CF Reus a Tercera

El TAD, que a finals d'agost va donar per correcta la decisió de la RFEF, canvia d'opinió i anul·la la resolució de l'estament de Rubiales que descendia el CF Reus a Tercera
El CF Reus guanya una batalla en el TAD | CatalunyaDiari.cat

Volta de full totalment inesperada en la situació del CF Reus Deportiu. L'entitat roig-i-negra, que vivia dies de silenci en mig de la mort esportiva de l'entitat per les exclusions del primer i segon equip de Tercera Divisió i Primera Catalana, veu com aconsegueix una victòria judicial provisional. El Tribunal Administratiu de l'Esport, segons ha avançat Iusport, ha decidit anul·lar la resolució de la Real Federación Española de Fútbol que descendia administrativament el primer equip del CF Reus de Segona B a Tercera Divisió el passat 17 de juliol, arrossegant també el filial de Tercera Divisió a Primera Catalana. Tot i que el TAD ja va denegar el retorn del club a Segona B el 27 d'agost, ara ha canviat d'opinió.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El dictamen del TAD arriba al recurs presentat per David López Estebaranz, administrador concursal de la Societat Anònima Esportiva. Ho fa per sorpresa de tothom, incloent-hi federacions, l'administrador concursal i professionals amb experiència dins de l'esport en les seves branques més judicials. La marxa enrere va ser presa pel TAD en la reunió de divendres passat però no ha transcendit fins ara, atorgant provisionalment un triomf en els despatxos al moribund CF Reus. La informació ha agafat a contrapeu a una Federació Catalana que no tenia constància i a un David López que es troba a l'estranger.

Clifton Onolfo i el seu advocat, Daniel Infante, a punt d'entrar a l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

Què pot passar?

A hores d'ara és una incògnita saber quin pot ser el futur tenint en compte que el cas afronta un nou present sense un precedent clar en el futbol estatal. Després de la resolució de divendres, el TAD obligarà a la RFEF a inscriure novament el CF Reus a Segona B i el CF Reus B a Tercera, fet al qual presumiblement la federació s'oposarà allargant la batalla judicial. El fet que la temporada a Segona B i Tercera acumuli vuit jornades disputades, provocarà que una readmissió immediata sigui quasi impossible. A aquest factor se li suma el deute pendent que el CF Reus té amb els jugadors del filial. Encara que fossin readmesos amb una execució immediata, si no es paguen els 221.000 euros a la RFEF per desbloquejar els tràmits de les fitxes i no es presenta un pressupost viable a l'administrador concursal, el final serà el mateix.

La hipotètica opció que tindria més força, a l'espera dels esdeveniments, seria una futura readmissió de cara a la temporada 2020-2021. Si la RFEF perdés la batalla judicial de forma definitiva i la readmissió s'hagués de portar a terme, una de les opcions amb més lògica seria fer-ho la pròxima campanya. D'aquesta manera, el CF Reus guanyaria mesos per treballar i buscar una solució en forma d'injecció de diners que pogués permetre un projecte mínimament viable per Segona B i Tercera. Tornar a disposar d'una plaça en la tercera i quarta categoria del futbol estatal provocaria que les possibilitats de trobar els diners necessaris augmentessin considerablement, allunyant novament a la SAD d'una liquidació que semblava inevitable.

Aquest gir de 180° posa potes amunt un club que es trobava més a prop de traspassar que de revifar.

"❗ Sergi Roberto, el Reus Deportiu i el Nàstic reaccionen a la sentència del procés" "🏀 Copa Catalunya - Jornada 3: Doloroses derrotes del Valls i del Reus Ploms Salle"