Els extreballadors del CF Reus comencen a cobrar de FOGASA

Alguns dels antics treballadors del CF Reus comencen a rebre els diners del Fons de Garantia Salarial que cobreix una part dels deutes que l’entitat va contraure amb ells
Alguns dels antics treballadors del CF Reus parlant als passadissos de les oficines | Joan Alfons López

Arriben bones notícies per als extreballadors del CF Reus. Encara que sigui de forma parcial i en comptagotes, alguns dels antics empleats de l’entitat roig-i-negra estan començant a cobrar part dels deutes de la Societat Anònima Esportiva va tenir amb ells. Mitjançant el Fons de Garantia Salarial (FOGASA), els antics professionals vinculats al CF Reus estan rebent part dels mesos que el club els devia, a més d’una part reduïda del total de la indemnització a la qual tenen dret per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que es va aprovar el passat 1 d’agost.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Que cobraran ara i a què tenen dret

FOGASA està començant a realitzar els pagaments a alguns dels antics treballadors del club. Amb el pas de les jornades, s’espera que es cobreixi la totalitat dels 61 exempleats del club que van formar part de l’ERO. Aquests rebran, si no hi ha sorpreses i incompliments per part de l’organisme autònom que depèn del Ministeri de Treball, els diners corresponent a quatre mensualitats amb un màxim de doble del salari mínim interprofessional al mes i un màxim de 70 euros per dia treballat dins dels 20 dies treballats per any de l’ERO acordat pels treballadors a mitjans de juliol.

Si un treballador cobrava 2.000 euros al mes i se li deuen vuit mensualitats, el club va generar amb ell un deute de 16.000 euros. Mitjançant FOGASA, ha cobrat o cobrarà pròximament 7.200 euros, el doble del sou mínim (1.800) durant quatre mesos. Pel que fa a la indemnització, si  un treballador tenia dret a uns 32.800 euros per deu anys al club, allò que rebrà per part de FOGASA serà al voltant de 14.000 euros. La resta de diners que els treballadors haurien de cobrar hauran de sortir del club, sempre que tingui un futur i pugui treballar en un pla de pagaments si torna a haver-hi ingressos. Si la SAE desapareix, els treballadors que tinguessin sous més elevats o acumulessin molts anys de treball al club seran, sense cap mena de dubte, els més perjudicats perquè perdran més diners.

"📒 L’agenda esportiva de TarragonaDigital per aquest cap de setmana" "🏑 OK Lliga - Jornada 14: El Calafell vol allargar la festa rebent l’Igualada"