El vestidor ha celebrat una nova victòria reivindicativa

La plantilla del Reus B Cambrils denuncia el club i perillen els drets federatius

Els jugadors del CF Reus B comencen a denunciar per impagaments de la mà d’AFE i l’entitat haurà de pagar si no vol veure com li prohibeixen fitxar per a la temporada 2019-2020

Segueixen apareixent núvols sobre les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Reus. A la dramàtica situació que ha viscut el primer equip, en les pròximes hores se sumaran més problemes procedents del filial: el CF Reus B Cambrils. L’equip dirigit per Albert Company, que des de l’esclat de l’entitat pels aires només s’ha dedicat a competir amb un excel·lent nivell sobre el terreny de joc, ha decidit fer el pas un cop finalitzada la temporada esportiva i està portant a terme les denúncies dels jugadors al club davant els continuats impagaments que pateixen des de principis de campanya.

 

Els jugadors, de la mà de l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE), estan realitzant en les últimes hores les denúncies abans que el termini finalitzi per fer-les aquest divendres 24. A hores d’ara no ha denunciat tota la plantilla però es preveu que abans que acabi la setmana laboral ho faci tothom. Es preveu que aquest divendres AFE faci l’anunci dels clubs amb denúncies arreu de l’Estat. Això provocarà que el sindicat de futbolistes es posi en contacte amb les entitats moroses i els adverteixin que han de realitzar aquests pagaments abans del 30 de juny o patiran contundents conseqüències administratives.

Què pot passar?

Si el CF Reus Deportiu no paga els deutes pendents que té amb els jugadors del filial abans del 30 de juny, la Real Federación Española de Fútbol suspendrà els drets federatius de l’entitat i impedirà qualsevol mena de tramitació de llicència, fet que no permetrà el club ganxet poder inscriure jugadors de cara a la campanya 2019-2020. Això succeeix perquè l’equip competeix a Tercera Divisió i la RFEF no pot descendir l’equip perquè no hi ha cap categoria inferior més sota la seu domini. Si l’entitat morosa competís a Segona B, sí que podria descendir-lo. Però com el CF Reus B ja està a Tercera, només li pot permetre la suspensió de drets. Realment, portat a la pràctica i si el club no paga, el resultat serà el mateix però tardarà més a produir-se. La temporada 2019-2020 començaria, el filial no podria afrontar els partits i a la segona incompareixença quedaria exclòs del torneig. El final seria el mateix però amb uns altres terminis. La principal diferència es troba en el fet que si el club pogués pagar durant els mesos de juliol o agost, s’aixecaria l’impediment d’inscripció i podria començar la temporada amb normalitat. Tot això en el cas que el CF Reus B Cambrils existís (i a Tercera) perquè el club ha trobat estabilitat i el primer equip surt a jugar a Segona B.

 

'No more lies', el lema de la pancarta del CF Reus B Cambrils
Els jugadors ganxets no volen més mentides pel que fa a la seva situació | CF Reus

Desesperança en el CF Reus B

Després de finalitzar la temporada amb el darrer partit disputat diumenge passat al camp de L’Hospitalet, el CF Reus B Cambrils ja ha desconnectat. La plantilla ja va recollir divendres totes les seves pertinences de l’Estadi Municipal i no tenen previst tornar per aquelles instal·lacions. El pessimisme regna en el vestidor del filial després d’un any traumàtic i tenen ganes de passar pàgina d’una experiència, malauradament, molt difícil d’oblidar. Des del vestidor ganxet lamenten que «no hi ha projecte ni director esportiu, no hi ha res al club» i, tot i que opinen que «amb jugadors del filial es pot fer un equip a Segona B» no confien gaire en aquesta possibilitat perquè consideren que «Onolfo segueix venent fum». L’únic raig d’esperança que els manté amb certa esperança és que la gran temporada realitzada sobre el terreny de joc provocarà que, segurament, no passin desapercebuts per als diferents clubs que durant l’estiu buscaran reforçar-se de cara a la pròxima campanya.


Comentaris