El CB Salou tornarà a la feina el 19 d’agost

Els salouencs iniciaran la pretemporada el dilluns 19 d’agost amb l’objectiu de consolidar-se a la Lliga EBA en la seva segona temporada. Sis baixes i quatre cares noves, les novetats
El groc del Salou tornarà a les pistes el 19 d'agost | Flanigan Calvià

 

El Club Bàsquet Salou ja ha decidit quan tornarà a la feina: el pròxim dilluns 19 d’agost. La direcció esportiva de l’entitat de la Costa Daurada ha posat data al punt final a les vacances per donar inici a la pretemporada i posar els fonaments de la que serà la segona campanya a la Lliga EBA. L’equip entrenat per Jesús Muñiz buscarà aquest any la consolidació en la categoria i per fer-ho ha decidit apostar per una petita revolució en les seves files amb l’objectiu de fer un pas endavant com a entitat, créixer en tots els sentits: dins i fora de la pista.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Cinc setmanes de pretemporada

Tenint en compte que el torneig de la regularitat no començarà fins al 22 de setembre, el Salou disposarà de cinc setmanes de pretemporada quan el 19 d’agost es cordi les botes, tot i que prèviament els jugadors ja hauran disposat de les instal·lacions des de principis de mes per si volen avançar feina abans de tornar a saltar a la pista. Un salt que el farà quasi mitja plantilla nova. El tècnic Jesús Muñiz i l’entitat han apostat aquesta campanya per sacsejar l’equip amb el repte de donar un cop sobre la taula i buscar la consolidació en una categoria que la passada campanya van mantenir amb molta tranquil·litat. Repetir aquest repte sense renunciar a quelcom més és la meta d’un conjunt que mantindrà els rostres de Marc Morales, Gerard Santiago, Edu Villacampa, Joan Eduard Martínez, CJ Barksdale i Marc Ollé, els sis jugadors que ja han confirmat la seva renovació respecte a la passada campanya.

 

Onzena derrota del Salou aquesta temporada | FLanigan Calvià

 

Pendent queda encara el vistiplau a la continuïtat d’Eloi Galofre, tot i que s’espera que pròximament es pugui anunciar l’allargament de contracte del tarragoní de 32 anys. Aquells que no continuen a l’equip respecte a la passada campanya són Javi Salido, Alan Crabtree, Pleasant, Aitor Martínez, Pedro David Martín i Oriol Florentin, mentre que la llista de cares noves la protagonitzen Adrià Aragonès (CBT), Xavi Costa (Reus Ploms), Sisco Moreno (Reus Ploms) i Gonzalo Baltá (Granollers). A aquests noms caldrà sumar els d’Arnau Gómez i Roger Garcia, jugadors de la base salouenca que alternaran el segon amb el primer equip.

 

Plantilla sense tancar a l’espera de concretar els amistosos

No hi ha dubte que el Club Bàsquet Salou havia avançat molt la feina de la confecció de la plantilla 2019-2020. Amb quasi tot definit a un mes de l’inici de la pretemporada, el club presidit per Santi Benito no dona encara per tancada la plantilla i s’està donant un cop d’ull al mercat per si sorgís una bona oportunitat. Amb els sis jugadors renovats i els quatre fitxatges, són deu les places assegurades en el primer equip, xifra que podria pujar a onze quan es confirmi la renovació de Galofre. A aquest número caldria sumar-li un dotzè home, repte marcat pel tècnic Jesús Muñiz. Si la plantilla no està tancada però sí que està molt perfilada, el calendari d’amistosos de pretemporada és ben bé el contrari. Als habituals partits de la Lliga Catalana, que portarà els salouencs a competir contra l’Ibersol CBT i el CB Valls, encara s’ha de definir contra qui es disputen la resta de partits previstos abans de l’inici del torneig de la regularitat. Una feina que s’acabarà de rematar pròximament abans d’un inici de la pretemporada de l’any més engrescador del CB Salou.