L'administrador David López es reunirà dilluns amb Onolfo i els seus advocats

David López buscarà dilluns respostes amb Clifton Onolfo i els seus assessors legals. L'advocat manté l'activitat defensant els interessos del club en els jutjats i davant els estaments pertinents
David López durant la presentació de la Fundació Futbol Base Reus | Joan Alfons López

 

David López, administrador concursal del CF Reus Deportiu, no està de vacances. L'advocat de Verae Abogados & Economistas, encarregat de dirigir el concurs de creditors de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra, mantindrà el pròxim dilluns una reunió amb Clifton Onolfo i els seus assessors legals amb l'objectiu de posar llum a la crítica situació de l'entitat reusenca. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, el lletrat segueix operatiu i al 100% de les seves funcions i dilluns té previst consultar quines són les intencions del propietari nord-americà per traçar el camí a seguir i calcular les possibilitats reals que té el club de sobreviure. Aquesta serà la pròxima reunió però no serà pas la primera, ja que prèviament l'administrador David López s'ha reunit amb Onolfo en diferents ocasions a Reus en els darrers mesos i per videoconferència amb Miami i, fins i tot, es va produir una trobada física a Londres entre López i Russell Platt, company de negocis d'Onolfo.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

No ser a Reus no implica no estar en actiu

Hi ha un fet inapel·lable sobre la taula: David López no es troba físicament a Reus. L'advocat va abandonar fa unes setmanes la capital del Baix Camp per dirigir a distància els procediments judicials en els quals es troba el club. Actualment el CF Reus no té cap mena d'activitat esportiva legalment reconeguda. Cal recordar que l'equip que entrena Ramón Maria Calderé està sota l'organització de Clifton Onolfo, propietari de la SAE que va veure suspesos els seus drets pel recent procés d'adquisició de pràcticament la totalitat de les accions ganxetes quan el concurs es va aprovar a principis de març. L'absència d'activitat esportiva provoca que tots els moviments del club estiguin centrats als despatxos i en els jutjats, procés que es pot desenvolupar de forma telemàtica.

 

Segons fonts consultades, el contacte entre David López i els estaments que estan implicats directament en el futur del CF Reus existeixen. La Federació Catalana de Futbol té constància de l'activitat de l'administrador mitjançant Oriol Camacho, secretari general i assessor jurídic de l'estament presidit per Joan Soteras. La Real Federación Española de Fútbol també ha mantingut línies obertes amb López i LaLiga sap de la seva activitat perquè l'administrador segueix lluitant per aconseguir desbloquejar els diners que l'estament de Javier Tebas té retinguts al CF Reus.

 

Fernando Araújo, membre de Peña i Nofuentes Advocats, ha mantingut contactes amb l'administrador | Joan Alfons López

 

Quins processos hi ha oberts?

Actualment el CF Reus Deportiu té oberts dos procediments legals als jutjats, ambdós engegats per l'administrador concursal. El primer fa temps que està a l'espera d'una resolució: l'expulsió de l'equip de Segona Divisió. David López es va encarregar en el seu moment de demanar la suspensió cautelar de l'expulsió que va patir el club roig-i-negre durant el mes de gener, decisió que deixava la institució fora de la categoria de plata del futbol estatal per part del Jutge de Disciplina Social de LaLiga. Aquest camí, en el jutjat contenciós administratiu, encara està pendent de resposta.

 

L'altre procediment és més recent i està presentat davant el Tribunal Administratiu de l'Esport. Es tracta del recurs per la no inclusió de l'equip a Segona Divisió B a mitjans de juliol. L'administració concursal lluita per la via judicial per recuperar una plaça a la categoria de bronze del futbol estatal que mai va acabar de pertànyer al CF Reus perquè aquest no va presentar l'aval necessari de 400.000 euros per dur a terme la inscripció que se li exigia. Com a club que acabava de patir un descens administratiu i després de tenir expedients recents en la Comissió Mixta de la RFEF i AFE, els reusencs estaven obligats a avalar la seva presència a Segona B amb una xifra molts cops superior a la de la resta d'entitats. Aquestes accions han estat dirigides exclusivament per David López sense cap tipus de suport de Clifton Onolfo i els seus assessors passats i presents.

 

Per què no es va avalar si hi havia més de 600.000€ a la caixa?

És una de les preguntes del milió i que el nord-americà Clifton Onolfo i els seus assessors han utilitzat públicament per carregar contra la feina de l'administrador David López. És cert que hi havia quelcom més de 600.000 euros en les arques roig-i-negres a l'hora de realitzar la inscripció però, segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, l'administrador estava impedit legalment d'utilitzar la gran part d'aquesta xifra perquè eren diners que estaven compromesos per als creditors i no es podien saltar els procediments de la Llei Concursal. Part dels diners eren considerats com a crèdits contra la massa. En altres paraules, són diners que anaven destinats per pagar els deutes generats després de la declaració del concurs a principis de març. A més, l'administració concursal va lluitar als jutjats per obtenir l'exoneració a l'hora de pagar la inscripció. Es va lluitar judicialment per intentar el registre del CF Reus a Segona B a cost zero, petició que va ser tombada.

 

David Peña ha carregat en diferents ocasions contra David López afirmant que l'administrador estava de vacances | Joan Alfons López

 

Sigui com sigui, el futur dels ganxets segueix sent més negre que roig. Actualment no hi ha cap activitat esportiva legalment reconeguda i no n'hi haurà cap fins que no es paguin els 2.200.000 euros que es deuen als jugadors del primer i del segon equip. Si no s'eixuga aquest deute, cap equip de l'entitat serà inscrit en cap competició. La pilota està i seguirà aturada mentre que les grans esperances de l'administració concursal estan centrades en els diners retinguts a LaLiga, quantitat econòmica aparentment difícil de recuperar. Quan aquesta via s'esgoti de forma definitiva, la liquidació del CF Reus serà una realitat. Fins aleshores, la batalla judicial manarà. I aquesta apunta a ser molt llarga.