David López Estebaranz, l’administrador concursal del CF Reus

David López, advocat de Verae Abogados y Economistas, és l’administrador concursal del CF Reus. Ja ha mantingut reunions amb les principals parts
David López (esquerre) és l'administrador concursal del CF Reus | Real Oviedo

 

David López Estebaranz. Aquest és el nom de l’administrador concursal que actualment dirigeix el CF Reus Deportiu, segons ha pogut saber TarragonaDigital. És, a efectes pràctics, l’actual gestor del club que té plens poders per fer i desfer mentre duri el concurs de creditors després que el jutge César Suárez designés a Verae Abogados y Economistas SLP el cas de l’entitat roig-i-negra. Aquesta empresa, un despatx d’advocats i economistes amb seu central a Segòvia però amb oficines a Barcelona, Madrid, València i Oviedo, té sis socis i David López és un d’ells sota el càrrec d’advocat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L’actual màxim mandatari del CF Reus

López Estebaranz és l’actual màxim mandatari del CF Reus. Després de l’auto del jutge, el propietari Clifton Onolfo ha vist suspesos els seus drets a causa de la seva recent arribada al club. Tot i que habitualment la majoria de sol·licituds voluntaris de concurs acaben amb els responsables de l’empresa mantenint el dret de decisió sota el vistiplau de l’administrador concursal, el cas ganxet és diferent i López Estebaranz és ara l’únic amb ple poders al club amb l’objectiu d’intentar aconseguir la seva supervivència.

 

Múltiples experiències com a administrador concursal

L’historial de David López Estebaranz és llarg pel que fa a la seva presència en concursos de creditors. En els darrers deu anys n’ha viscut diversos, tal com figura en els anuncis del Boletín Oficial del Estado (BOE). Ha tractat diversos sectors com la immobiliària o la gastronomia i també ha tractat casos de persones físiques. Pel que fa al món esportiu, una de les experiències més recents i mediàtiques l’ha viscut al Real Oviedo però no com a administrador concursal. Verae va veure com l’any 2014 era contractada pel club asturià per assessorament legal i la realització d’una auditoria externa acompanyat d’Adolfo López i Javier de la Orden, també socis del bufet d’advocats.

 

Recopilant informació de reunió en reunió

David López Estebaranz fa dies que es mou per la capital del Baix Camp. Ja ha mantingut reunions amb totes les principals parts afectades de la situació que travessa el club i també amb l’Ajuntament de la ciutat amb l’objectiu de recollir la màxima informació possible per buscar una solució al dramàtic present roig-i-negre i poder fer un informe abans d’acabar el mes de maig. Es preveu que el procés sigui lent, tenint en compte que no serà fins a finals d’abril quan finalitzi el període que tenen els creditors per presentar les seves reclamacions a l’administrador concursal. Un cop finalitzi aquest primer temps. López Estebaranz haurà d’analitzar tota la documentació i seguir endavant amb el procés per elaborar el primer i vital informe sobre la viabilitat econòmica del CF Reus.