David Peña: «Si ens readmeten amb la lliga començada, demanarem la seva suspensió»

L’advocat d’Onolfo vol recuperar el control del club i prendre-li a l’administrador David López. Peña avisa que si readmeten l’equip a Segona o Segona B des dels jutjats, demanaran la suspensió del torneig
David Peña a les instal·lacions de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

David Peña ha tornat a parlar i quan ho fa, puja el preu del pa. L’advocat de Peña i Nofuentes Advocats, contractat per Clifton Onolfo per intentar salvar el present de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus Deportiu, ha realitzat una entrevista a Ràdio Marca Barcelona on ha tornat a carregar durament contra l’administrador concursal David López. El lletrat ha afirmat que Onolfo i el seu equip vol recuperar el control del club per la que consideren dolenta gestió de l’administrador: «Jo he comparegut al Jutjat Mercantil en nom de Global Cities Capital, societat mercantil propietària de les accions del CF Reus Deportiu SAE perquè tenim la voluntat de dir-li al jutge mercantil que si l’administrador concursal no actua, ho haurem de fer nosaltres. Estem a l’espera que el jutjat ens autoritzi a actuar i a que ens autoritzi a requerir a l’Ajuntament poder utilitzar les instal·lacions».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Qüestionat en un to distès al principi de l’entrevista per la impossibilitat de fer vacances aquest estiu amb la situació que viu el CF Reus, Peña ha enviat un missatge contundent a López: «Qui sí que està fent vacances és l’administrador concursal, ell sí que les fa. Li envio una salutació. Ho està frenant tot, un administrador concursal ha de vetllar perquè l’activitat de l’empresa, en aquest cas la pràctica del futbol. Si al juliol no fas fitxatges, no inscrius l’equip en la categoria que toca i a sobre a l’agost marxes de vacances amb tota la gansoneria del món permetent que no estigui ni lligat l’accés a l’estadi, la situació és terrible».

A l’espera dels tribunals

La situació que viu el CF Reus aquesta setmana és de calma tensa: «Estem en les mans dels jutjats», ha afirmat David Peña. El club ha aturat els entrenaments que va començar la setmana passada a l’espera de la resposta del Jutjat Mercantil i quan torni a l’activitat, a l’espera de poder tornar a entrenar a l’Estadi Municipal, seguirà a l’exili: «Anem llogant instal·lacions i entrenem on podem. Global Cities va fent pagaments igual que els 30.000 euros de fa una setmana per poder garantir la plaça a Tercera Divisió. Si ens admeten a Segona i/o a Tercera, no pot ser que pretenguin que competim sense fer una pretemporada». Pel que fa a la confecció de les teòriques plantilles del primer equip i del filial, quelcom que no arribaria fins que es confirmés la categoria on competirà el CF Reus, Gerard Escoda ha estat contundent: «Si ens donen el punt de partida per sortir a competir a Segona B i a Tercera, estem en disposició de tenir les dues plantilles completes en dues setmanes».

Gerard Escoda afirma que es poden confeccionar les plantilles del primer i segon equip en uns quinze dies | Joan Alfons López

Precisament Peña ha comentat una situació que està sobre la taula: «Tenim zero jugadors perquè els contractes els ha de signar David López, que està de vacances. Molts jugadors diuen que volen venir però quan tot això estigui aclarit. Ara no fitxarà ningú, jo sóc l’advocat d’un jugador i li dic que no signi res. Ens ha passat amb tres jugadors que són afins al despatx i els hi he dit que el cas del CF Reus no està clar i que estiguin tranquils. Ells voldrien estar a l’equip a Segona B i fins i tot a Tercera però els hi dic que no, prudència, a veure què diu David López».

I és que, a hores d’ara, el CF Reus no té assegurat ni competir a Tercera: «No està garantit, el tema està bloquejat per part de la Federació Catalana. Ens han enviat un correu electrònic preguntant-nos si competirem a Tercera o Primera Catalana. La FCF li va enviar a l’administrador, ell a la seva ajudant Cristina del Pozo i ella me l’ha enviat a mi preguntant-nos què volem fer. Nosaltres volem la inscripció però a Segona B perquè l’aval de 400.000 euros es va presentar dins del termini. I si l’aval no agradava a la RFEF, que ens diguin com fer-ho».

Avís de voler suspendre la lliga

David Peña ha anat més enllà del present i ha confirmat que prendrà mesures dràstiques que podria afectar al desenvolupament de la competició. L’advocat d’Onolfo ha carregat contra la Federació Catalana de Futbol i la Real Federación Española de Fútbol: «La FCF i la RFEF han de reflexionar i pensar si el que fan està bé o no. Jo ja els hi dic des d’aquí que no, ni una ni l’altra. Una cosa és la normativa que tenen, que és una piconadora, i una altra és la realitat. No es pot menysprear una institució com el Reus Deportiu pretenent que no competeixi quan la llei diu que sí que poden competir». A més, ha advertit que «si a nosaltres ens readmeten a Segona B però estem en un període de temps on no podem fitxar jugadors, demanarem la suspensió de la lliga. Si, per posar un exemple, el 10 d’octubre diuen que el CF Reus ha de jugar a Segona B, aleshores que fas? Un nyap. Readmetre l’equip, fer una lliga de 21 equips, haver de jugar entre setmana, etc».

L'advocat d'Onolfo es mostra més contundent que mai | Joan Alfons López

El lletrat ha insistit en el discurs: «Si ens readmeten amb la lliga començada, demanarem la suspensió del grup 3 de Segona B i la tramitació de tots els partits de la lliga. Seria un greuge comparatiu amb la resta. I hauríem de fer una estirada d’orelles a aquells que saben tant com el senyor Rubiales (RFEF), la FCF, el senyor Tebas i totes aquestes personalitats que saben tant però que realment no és així. Només saben perjudicar el Reus, no gaire més». I Peña va més enllà, afirmant que farien el mateix si el CF Reus és readmès a Segona Divisió A: «Aquest és un judici que també està en marxa, no a Tarragona, ho està a Madrid. Encara m’he de personar com a advocat. Jo demanaré la paralització de la Segona Divisió perquè els danys i perjudicis són terribles». Després dels clatellots a la RFEF i la FCF, Peña també ha carregat contra el Consejo Superior de Deportes: «Quan el CSD autoritza la venda, a Madrid haurien d’haver-li dit al senyor Onolfo que vigilés, que parlés amb LaLiga. Però no, el CSD autoritza la compravenda i la responsabilitat és de, fins i tot, el Ministerio de Deportes. És molt greu la imatge que LaLiga està donant als EEUU».

L’Ajuntament, «tancat en banda»

Peña ha definit així la postura de l’Ajuntament amb Clifton Onolfo: «L’Ajuntament no vol parlar amb el senyor Onolfo i només reconeix el senyor López. Està tancat en banda respecte al grup comprador actual, cosa que és una errada absoluta de plantejament. Amb l’anterior regidor d’esports hi va haver converses, amb l’actual no m’ha donat gaire bola, igual que l’alcalde. A Reus no van entendre que no passa res perquè un senyor com Joan Oliver comprés el club i després el vengués a un altre perquè això és lícit. Igual que es va donar suport al senyor Oliver, ara s’ha de donar suport al senyor Onolfo i no responsabilitzar-lo de res perquè Onolfo no pot fer res perquè l’administrador concursal és qui no està complint i no fa la feina».

L’advocat de Peña i Nofuentes Advocats ha defensat el paper d’Onolfo assegurant que «el més fàcil era marxar, no tornar i que el CF Reus s’extingís. Quan una empresa té deutes, el més fàcil és marxar però vol demostrar que si li deixen, pot reestructurar el deute que hi ha. Però l’han de deixar fer» i ha demanat igualtat de tracte amb la resta de clubs amb deutes importants a Segona: «A Saragossa sí, tenen un club rebentat econòmicament, fa deu anys que estan en concurs i encara està viu. Ja que volen tancar el Reus, que tanquin també el Saragossa, el Deportivo, el Mallorca, l’Elche, l’Alavés, que vagin tancant tots. Quid pro quo, volem el mateix tracte que amb altres institucions i no l’estem rebent i és molt greu. És absurd voler tancar una empresa quan es pot sostenir. No entenc com l’Ajuntament, l’administrador concursal i perquè tothom ens tanquen portes».

Clifton Onolfo i David Peña volen recuperar el control del club | Joan Alfons López

A més, Peña ha deixat anar que el CF Reus hauria de ser compensat econòmicament pels jugadors del primer equip que van deixar l’entitat per voluntat pròpia: «Tots els jugadors que van marxar voluntàriament el 31 de gener, tots menys set, a aquests jugadors no se’ls hi deu ni un cèntim d’euro. Això està registrat, ells marxen unilateralment sense consentiment de Clifton Onolfo. Els jugadors que van rescindir d’aquesta manera seran ells els que hagin d’indemnitzar l’empresa pels danys i perjudicis causats, són dotze o tretze futbolistes», ha sentenciat Peña. El CF Reus de Clifton Onolfo viu un nou moment de tensa espera però no guarda silenci.

"⚽ Un prometedor exfutbolista de la base del Nàstic fitxa pel Recreativo de Huelva" "🏀 Peculiar RENOVACIÓ de Ferran Torres amb l'Ibersol Club Bàsquet Tarragona"