Repte majúscul per a Gerard Descarrega al Campionat Europeu

L'atleta reusenc competeix aquesta setmana en el Campionat d'Europa d'Atletisme i ho fa sense Marcos Blanquiño, el seu company habitual

Dilluns a les 18.42 hores donarà inici a la participació del reusenc Gerard Descarrega en el Campionat Europeu d'Atletisme que s'enceta avui dilluns i que finalitzarà el pròxim diumenge a Berlín (Alemanya). Durant sis dies de competició, Descarrega farà front a tres reptes i per assumir-los comptarà amb un handicap important: l'absència del seu habitual guia, Marcos Blanquiño.

L'atleta reusenc no podrà comptar amb la presència del seu company de batalles amb qui ha pujat al més alt del rendiment mundial perquè va patir una lesió després de patir un trencament en l'isquiotibial fa dues setmanes. La parella Descarrega-Blanquiño, guanyadora de l'or als darrers jocs paralímpics a Rio l'any 2016 i vencedora en el Mundial de Londres l'any 2017 no es podrà repetir i haurà de ser el madrileny Guillermo Rojo, finalista en campionats d'Espanya en la prova de 400 metres, qui dirigeixi l'atleta tarragoní cap al triomf.

El més difícil encara

Per si fos poca la lesió de Blanquiño, Descarrega va patir l'endemà un esquinç en el peu esquerre, fet que li ha impedit entrenar amb normalitat amb el seu nou company. Aquesta circumstància ha dificultat el nivell de compenetració i coordinació a l'hora de competir, fet que podria afectar el nivell del reusenc a l'hora d'aturar el cronòmetre. Rojo, que mai ha competit en la categoria T11 (ceguera total) com a guia, intentarà ajudar un Descarrega que afronta tres reptes. Més enllà dels 400 metres, la seva especialitat, el del Baix Camp provarà sort en la categoria de 100 metres i debutarà en el salt de longitud després de posar-se a les ordres del seleccionador Pedro Maroto.

Horaris de competició

Tot i que el Campionat Europeu d'Atletisme comença avui dilluns i finalitzarà diumenge, cal concretar els horaris de competició pel que fa a Gerard Descarrega. Avui dilluns a les 18.42 hores es preveu la final de salt de longitud en la categoria T11. Per a la final dels 100 metres caldrà esperar a dimecres a les 18.01 hores mentre que per gaudir de l'especialitat del reusenc (400 metres) caldrà esperar a dijous a les 18.30 hores.


Comentaris