Gerard Descarrega guanya l'or en 400 metres als Europeus de Berlín

L'atleta reusenc no ha fallat en la final d'aquest dijous i s'ha imposat amb molta comoditat al segon classificat

Gerard Descarrega ha complert amb els pronòstics i ha guanyat la medalla d'or en la final dels 400 metres llisos del Campionat Europeu d'Atletisme Paralímpic que s'està disputant des de dilluns a Berlín, capital d'Alemanya. L'atleta, que aquest matí havia aconseguit la classificació per a la final d'aquesta tarda, ha imposat la seva contundent superioritat travessant la línia de meta aturant el cronòmetre amb un temps de 50 segons i 65 centèsimes, quasi cinc segons menys que el turc Mehmet Tunc, qui ha entrat en la segona plaça. La diferència amb el tercer, l'israelià Haim Hagay Liav Solomovich, ha estat de més d'onze segons (1'01''08''').

Tres proves: dos ors

Aquesta medalla d'or, amb un registre temporal que també s'ha convertit en rècord dels campionats, ha suposat el punt final a la participació de Descarrega en el Campionat Europeu d'Atletisme Paralímpic després de l'or guanyat dilluns en el salt de longitud i de la desafortunada eliminació patida dimecres per una infracció motivada per una modificació del reglament de la qual no havia estat informat l'esportista reusenc.

La triple corona, aconseguida

L'or en la prova dels 400 metres en aquest campionat suposa el colofó a la gran temporada esportiva i la consecució de la triple corona, tal com ha definit Marcos Blanquiño, habitual guia de Descarrega, en la retransmissió de LaLiga4Sports. Una triple corona formada per l'or als Jocs Olímpics de Río l'any 2016, l'or en el Mundial de Londres el 2017 i ara l'or en els europeus.

Marcos Blanquiño, feliç

Blanquiño, lesionat i impedit de poder ajudar Descarrega en la seva tasca, ha reaccionat al triomf del seu company assegurant que «Estic content perquè sé que ell està content, els ha fet falta una mica de rivalitat per esprémer-se una mica més, és un or increïble i el colofó de la temporada, s'ho mereixia».