Èlia Canales surt de Turquia i tornarà a casa en les pròximes hores

La tiradora amb arc de Tarragona tornarà a casa en les pròximes hores després que la delegació espanyola de la federació decidís tornar abans que es tanqués l’espai aeri turc
Èlia Canales (esquerre) torna a casa després d'una estada de 10 dies a Antalya | Cedida

 

L’aventura turca d’Èlia Canales ha arribat al seu final. L'esportista tarragonina del Club de Tir amb Arc Constantí acaba de tornar a Espanya i en les pròximes hores es desplaçarà des de Madrid fins a casa seva per començar el confinament del qual s’havia escapat després que la Real Federación Española de Tiro decidís marxar cap a Turquia per mantenir els entrenaments dels seus millors esportistes de cara a la lluita per aconseguir un bitllet per a la pròxima edició dels Jocs Olímpics que s’haurien de celebrar a Tòquio aquest estiu.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Retorn inesperat per dos motius

Canales, que es trobava a Antalya des del passat 13 de març, arribava aquest vespre a Tarragona després d’una breu estada a Turquia on havia pogut mantenir les sessions d’entrenament amb normalitat, fet que no hauria pogut realitzar en el cas d’haver-se quedat aquí quan el govern va decretar l’estat d’alarma per l’expansió del coronavirus. L’arribada del virus a Turquia ha provocat que el país pugui prendre decisions dràstiques sobre les seves comunicacions amb l’exterior.

 

La possibilitat de veure l’espai aeri turc tancat i el darrer comunicat del Comitè Olímpic Internacional (COI) afirmant que es donaven quatre setmanes de marge per estudiar una nova possible data per a la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio, en dubte després de les pressions de diverses federacions nacionals per les conseqüències del Covid-19, ha provocat que la federació espanyola de tir hagi fet tornar els seus esportistes a territori estatal en un vol que ha aterrat aquest matí a l’aeroport de Madrid Barajas-Adolfo Suárez.

 

Per tant, Canales tornarà a casa aquest vespre i encetarà un confinament que, si no hi ha sorpreses inesperades, s’allargarà fins al pròxim 11 d’abril. Com a mínim.

Més notícies de la categoria Esports