Lluís Albesa: «Ens han de respectar les lesions»

El segon tècnic del CF Reus analitza el present roig-i-negre després de la derrota a Almeria. Albesa viu al 100% la seva passió en la primera experiència professional

 

Lluís Albesa, segon entrenador del CF Reus Deportiu, viu amb passió el seu present. No experimenta la situació esportiva ideal després de veure com el projecte perdia pel camí homes importants com Dejan Lekic, Isaac Cuenca, Vitor, Tito, Karim Yoda però sí que està afrontant el seu primer repte professional amb aquella valentia dels que s'arrisquen i pisquen. Amant del rendiment, la docència i la psicologia, treballa mà a mà amb Xavi Bartolo i fa una petició a l'aire: «Ens han de respectar les lesions».

 

Situació insostenible a llarg termini

Tot i que Albesa viu instal·lat en un optimisme contagiós, el segon tècnic dels reusencs creu que és obligatori trobar una solució a la reduïda plantilla roig-i-negra en el pròxim mercat de fitxatges. En el cas de no trobar-se, el tècnic té clar que el projecte d'aquesta temporada «no serà sostenible» perquè «serà quasi impossible (competir a llarg termini), ens han de respectar les lesions, el club està treballant per revertir la situació i segurament fins al mercat d'hivern no se'ns obrirà la finestra del mercat». Albesa reconeix el mal partit de l'equip diumenge passat a Almeria però també resta ferro a la mateixa assegurant que «el rival ens va fer no ser el Reus, hi ha moments on estem menys fluïts, la plantilla està bé, tenim vuit punts en vuit partits i a seguir sumant».

 

En cap moment s'excusa en el possible cansament que acumulin els jugadors per culpa de la falta de rotacions assegurant que les cames poden pesar però no ara, a la setena jornada: «Pot passar però no ha passat encara. Hi ha equips que han repetit onzes titulars. En vuit partits, no. En vint-i-molts partits o en 42, segur. En quinze, pot ser. Depèn de si ens respecten les lesions. Si disposem de vint jugadors serà una cosa però si en tenim catorze o quinze, serà una altra».

 

Lluís Albesa, segon entrenador del CF Reus | Joan Alfons López

 

Actualment el CF Reus disposa de dotze jugadors amb dorsal del primer equip (dos porters i deu jugadors de camp) per rebre el Granada. La xifra augmenta a catorze amb la presència d'Alfred i Guerrero. Fran Carbia i Mikel Villanueva estan pendents dels resultats de les proves però el pròxim partit se'l perdran amb total seguretat. Aquest panorama té dues lectures, segons Albesa: «Vist des d'un punt de vista és un drama, vist des d'un altre és una oportunitat per aquests jugadors que poden tenir més minuts per demostrar qui són».

 

Es va negar saltar al primer equip fins al gener

Lluís Albesa, més enllà de ser entrenador de futbol, ha estat professor del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en el TecnoCampus (Universitat Pompeu Fabra). Exentrenador del Prat i del Castelldefels abans d'aterrar el CF Reus B Cambrils l'estiu del 2015, Albesa és un exemple del treball del club en la contractació de personal. Amb formació universitària i capacitat per transmetre valors i coneixements, la mà dreta de Bartolo va sumar dos ascensos consecutius en la seva arribada al filial. Va passar de Segona Catalana a Tercera Divisió en poc menys de 24 mesos.

 

Aquesta gran tasca va provocar que l'estiu del 2017 la direcció esportiva li oferís una plaça en el primer equip: «Vaig dir que no volia, jo donava classes a la universitat, el futbol formatiu m'agradava però no volia fer el salt al futbol professional». Finalment «van insistir, em van convèncer i volia provar si servia per aquí. La meva dona, els meus fills i jo vivim a Barcelona i vaig haver-ho de valorar tot bé». Albesa, que reconeix que «m'he mogut sempre entre Primera Catalana i Tercera Divisió», va viure un moment amarg fa quatre anys quan va ser destituït com a tècnic del Castelldefels. Trobar l'èxit mesos després va «refermar les idees que tinc, no hi ha jugadors bons o dolents, hi ha jugadors adients a la forma de pensar d'un entrenador».

 

Lluís Albesa conversa amb Xavi Bartolo abans de la disputa d'un partit | Joan Alfons López

 

Albesa, que va haver de renunciar a la docència amb el salt al primer equip del CF Reus, ha tractat altres temes que pots veure en el vídeo de la part superior al text.