Ferran López (Calafell): «A allò que no s’arribi amb talent, s’hi haurà d’arribar amb treball»

El tècnic del Club Patí Calafell parla de la primera setmana d’entrenaments i del primer encontre amistós contra el Reus Deportiu Miró abans d’encetar la Lliga Catalana
Ferran López donant instruccions als seus jugadors | Joan Alfons López

 

Ferran López, entrenador del Club Patí Calafell 2019-2020, no necessita carta de presentació. El seu és un nom lligat a l’OK Lliga i a l’hoquei de primer nivell en quelcom més de la darrera dècada. Nascut a Sant Sadurní d’Anoia, el nou tècnic verd ja sap que és guanyar títols com una Copa de la CERS, una Copa del Rei o una Copa Continental, tots dirigint el CE Noia. Després de tancar una etapa de vuit anys al club de la seva ciutat, va dirigir-se a Igualada per fer-se càrrec del projecte durant quatre anys. Ara, després de concloure l’estada en el seu darrer club, arriba a Calafell mantenint la frescor del primer dia: «És la meva tretzena temporada i tinc la sort que he anat volent créixer cada dia. L’hoquei m’agrada, m’apassiona, transmetre i ensenyar i aportar va amb mi. Si l’equip treballa i ho veus, són petites recompenses que t’endús».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Un equip fort, endreçat i vertical

TarragonaDigital.com ha pogut conversar amb el tècnic i ha presentat les intencions de cara al seu equip: «Vull un equip físicament molt fort, endreçat en l’àmbit ofensiu i molt endreçat a nivell defensiu, vertical per moments, que sàpiga sortir a la contra i sobretot que sàpiga adaptar-se a les necessitats del partit sense egoismes i sense plantejaments absurds. Allò que no s’arribi amb talent, s’hi haurà d’arribar amb treball i entusiasme». López vol transmetre als seus jugadors «rauxa, energia, força, no abaixar mai els braços, ser molt competitius i creure fins al final. Els jugadors seran el que creguin ells què han de ser. Com més creguin en ells, millor anirà tot».

 

 

Ferran López reconeix una passió pel seu esport, fet que exporta a la teoria. Més enllà de dominar la pràctica, també ha creat una metodologia de treball sota el lema ‘Todo se entrena’, forma de treball que pretén formar cada una de les parts en que s’estructura un club per intentar extreure el seu potencial: «Quan algú està preparat en algun àmbit, no només en l’esport, ja tens mitja victòria a la butxaca, tot es pot entrenar, és la meva filosofia. Després les coses surten bé o malament, l’esport és capritxós en algunes coses, però sempre he tingut la sort de tenir bones recompenses». Una idea que buscarà implantar en el seu nou equip: «No sé si és fàcil o difícil, és engrescador i apassionant. Cada dia és un pas més. Sabem les limitacions com a club i com a equip. Jo vinc a créixer, encara que sigui la meva tretzena temporada i hagi tingut la sort d’aconseguir algun títol».

 

El tècnic dels calafellencs ha tractat altres qüestions com el playoff pel títol de lliga i per evitar el descens o les sensacions després del partit contra el Reus Deportiu Miró en una conversa que pots trobar en el vídeo de la part superior al text.

 

Ferran López, entrenador del CP Calafell | Joan Alfons López