David Peña: «Volen destruir l’entitat per molts motius»

David Peña, advocat de Global Cities que defensa els interessos de Clifton Onolfo com a propietari del CF Reus, carrega novament contra l’administrador concursal i els fronts oberts: LaLiga, la RFEF i la FCF

 

La batalla mediàtica al voltant del CF Reus Deportiu viu uns dies de màxima exposició. Després del retorn del nord-americà Clifton Onolfo a la capital del Baix Camp a finals del mes passat, la gran part dels titulars informatius i la totalitat de les declaracions públiques han anat a càrrec del bàndol liderat per Clifton Onolfo. En les darreres hores, la part encarregada de l’administració concursal de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus s’encarregava de fer arribar a aquest mitjà de comunicació la seva realitat, factor que ha provocat una reacció a l’altre costat. David Peña i Nofuentes, advocat contractat per Global Cities per defensar els interessos d’Onolfo com a propietari del club, ha parlat a TarragonaDigital.com i ha mantingut el dur discurs contra la figura de David López, administrador concursal, i els estaments que regeixen el futbol espanyol i català.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les oficines segueixen buides

Peña ha atès aquest mitjà a les portes de les oficines de l’Estadi, entrevista que podeu veure en el vídeo de la part superior del text, per deixar clar l’absència física de l’únic representant legal del club: «Els administradors concursals no hi són. Aquesta és una situació de desídia, quasi de negligència, el senyor López hauria de ser aquí. És gairebé impossible treballar per una entitat i fer-ho des de Segòvia, Oviedo, Miami o New Orleans». Peña lamenta que «des del 27 de juny no he tornat a veure a l’administrador, no m’ha tornat cap Whatsapp ni cap trucada ni cap correu electrònic. El senyor López Estebaranz no ha fet la feina que un administrador hauria de fer, no ha estat a l'altura».

 

El lletrat, que ha afirmat que si l’administrador es vol trobar amb ells dilluns com us explicàvem ahir «no tinc cap problema en reunir-me amb ell», ha recordat que volen destituir-lo del seu càrrec: «Posarem sobre la taula del Jutjat si la gestió de l’administrador des del 17 de juliol ha estat la que hauria de ser. Fins i tot l’ERO es va presentar amb dos mesos d’endarreriment. Quan s’analitzi la tasca de les darreres sis o vuit setmanes, el jutge haurà de decidir si David López Estebaranz segueix com a administrador concursal o no. Global Cities entén que no hauria de continuar i si no permeten que sigui Global Cities qui controli la SAE, que entri un nou administrador concursal». Tot i que el missatge cap a López és contundent, Peña sí que reconeix la bona tasca de l’administrador abans del mes de juliol: «Fins al 27 de juny, la tasca de David López per mi és de molt bona qualitat. Ell ja diu que s’han de recuperar entre quatre i cinc milions de LaLiga i un o dos milions d’una entitat xinesa. Ara bé, em nego a pagar 2.200.000 euros als jugadors mercenaris que van marxar al gener. Al contrari, crec que s’hauria de demandar als jugadors que van marxar incomplint el contracte».

 

David Peña a les instal·lacions de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

 

Defensa l’absència d’Onolfo després d’entrar en el concurs

Peña també s’ha encarregat de defensar el seu client, qui va absentar-se de la capital del Baix Camp durant gran part del temps posterior a l’entrada en el concurs de creditors: «Que diguin que el senyor Onolfo ha desaparegut entre el març i el juny, tant fa. Quan es ven el peix al futbol és ara. I és David López qui, sota el meu punt de vista, no ha fet una gestió adient. Onolfo confiava en l’administrador concursal i per això va tornar als EE.UU. Qui va gestionar la SAE prèviament va ser el senyor Oliver i potser era amb ell amb qui hauria d’haver parlat. Amb Oliver, Llastarri, Sabater, Mellado, Parés i totes les persones que formaven part de la direcció econòmica i financera del club. La seva presència (Onolfo) hauria estat testimonial i no hauria aportat res».

 

Hi ha moltes qüestions que cal investigar i el líder de Peña i Nofuentes Advocats té clar cap a on s’ha d’anar: «Aquí (CF Reus) van entrar molts milions i no se saben on són, s’han de buscar. Acabarà investigat tot el Consell d’Administració anterior, possiblement l’accionariat anterior, segurament també a un Global Cities que no té res a amagar. Van comprar el club i en dos dies van veure l’entitat baixada a Segona B. Cap jugador del primer equip va jugar un sol minut sota les ordres de la propietat de Global Cities, és un greuge brutal».

 

Resignació imminent: veure el CF Reus competir, cada cop més lluny

Una de les frases més destacades de l’entrevista ha arribat quan David Peña ha lamentat la situació esportiva d’un CF Reus que està a punt d’assimilar allò impensable fa un any: que comenci la temporada de forma oficial i no pugui competir. Peña ha afirmat que «aquest és l’escenari que sembla que tindrem. Mentrestant, els jutjats sí que semblen córrer per uns temes afirmant que dilluns no es juguen partits. Aquesta és la batalla entre la RFEF i LaLiga per veure qui la té més llarga entre Tebas i Rubiales». Tot i el fet de poder veure com el CF Reus es queda un any en blanc, Peña no dramatitza: «Que una entitat no competeixi un any és irrellevant. Els danys i perjudicis els pagaria LaLiga, la RFEF o la FCF».

 

Peña ha defensat Clifton Onolfo | Joan Alfons López

 

Pel que fa a la paralització de les competicions abans que s'iniciïn que us avançava TarragonaDigital.com fa uns dies, Peña ha informat que «dilluns vam demanar la suspensió del grup tercer de Segona B i el grup cinquè de Tercera, que són els mercats on hauríem de competir. El coherent és que aquestes competicions se suspenguessin cautelarment» i aprofita per carregar novament contra López Estebaranz: «L’administrador hauria d’haver demanat la suspensió de Segona A, no s’ha treballat això a fons ni de forma eficient. No pot ser que passem de Segona A a Tercera i tothom estigui en contra d’aquesta institució. Nosaltres ja hem demanat la suspensió de Segona B perquè de Segona A baixes a Segona B i després pels mateixos fets no et poden tornar a sancionar. I no et poden dir que per no pagar ara no et deixo inscriure jugadors. S’estan passant a la RFEF i a la FCF. Estan gairebé prevaricant. S’estan bevent l’enteniment totes aquestes persones? T’han de sancionar quatre vegades pel mateix fet?»

 

Demandar LaLiga, la RFEF i investigar la gestió passada del CF Reus

Aquest és el camí judicial que vol liderar David Peña. L’objectiu del lletrat és «és demandar a LaLiga, demandar a la RFEF i investigar dins del procediment criminal les responsabilitats de tothom que hagi intervingut en la gestió del CF Reus i la seva compravenda. Si LaLiga ja sabia que s’anava a expulsar el CF Reus, no hauria d’haver permès la compravenda. Potser aquest problema del futbol a Reus afectarà a tothom en general». A més, no ha dubtat en comparar el cas reusenc amb altres clubs del futbol estatal amb deutes històrics més gruixudes: «Córdoba, Málaga, Deportivo, Zaragoza, que passa, que ells són més macos que nosaltres? Per què aquest greuge comparatiu? Per què som catalans? Potser a Madrid no caiem bé. Volen destruir l’entitat per molts motius perquè si s’acaba guanyant el judici, LaLiga haurà de pagar molts milions a aquesta entitat i retornar-nos a Segona A».

 

LaLiga, un dels objectius de la lluita judicial de David Peña | Joan Alfons López

 

Peña lamenta la falta d’empatia que percep per part altres equips: «És molt lamentable que cap club català de Tercera o Segona B s’hagi mostrat a favor del Reus quan la majoria es troben en problemes econòmics importants. Al món professional no hi ha cap mena de solidaritat. Els jugadors van marxar a altres equips i, a sobre, AFE reclama dos milions i sembla que el dolent sigui Clifton Onolfo i que si ell no paga a uns jugadors que mai han jugat mentre ell ha estat propietari, és el dolent». També ha carregat contra el consistori afirmant que «l’alcaldia no està a l’alçada, ni el regidor d’esports, ni els treballadors ni la massa social. A la gent de Reus no ens agrada el futbol de Reus, som així. Ens agrada el Barça o el Madrid, no ens agrada el Reus. Gent que té accions de la SAE està treballant ara al Nàstic i aquí no passa res i el problema és del senyor Oliver i del senyor Onolfo. I no és així». Peña ha tractat moltes altres qüestions que pots veure i recuperar de forma íntegra en el vídeo situat en la part superior al text.