Tebas confirma la reunió fallida amb el possible comprador del CF Reus

El president de La Liga recorda que el club roig-i-negre ho té molt complicat per seguir competint i per fitxar, en cas que hi hagués un comprador

El president de La Liga, Javier Tebas, ha parlat aquest matí de dilluns 14 de gener als micròfons de RAC1 i ha analitzat la situació del CF Reus. Durant l'entrevista ha explicat que ell no va demanar en cap moment l'expulsió del club reusenc de la Segona divisió del futbol estatal, sinó que «el que fa uns dies jo vaig demanar va ser la suspensió dels partits que havia de jugar el CF Reus fins que es resolés l'expedient disciplinari que es va iniciar contra el club a meitats de desembre. Jo no vaig demanar cap expulsió del club, perquè el president no té cap capacitat d'expulsar a ningú de la competició, el que sí que pot fer el president és denunciar al jutge de disciplina social fets que consideri que són greus, que incompleixen les normes disciplinaries de La Liga i que poden comportar una serie de sancions».

Una ressolució per al CF Reus a finals de gener

Tanmateix, tot seguit Tebas ha especificat que el que sí que va sol·licitar va ser que «fins que no es resolés l'expedient, que el CF Reus no jugués els seus partits». A la vegada, el president de La Liga ha explicat és que també va fer la petició al jutge que «aquest expedient disciplinari reduís els terminis a la meitat perquè no estigui rondant durant tota la temporada, ja que genera una incertesa que no és correcta. Quan es resoldrà aquest expedient? Doncs jo crec que durant el mes de gener».

Joan Oliver, actual propietari del CF Reus
Joan Oliver, durant el darrer partit del CF Reus. | Laia Solanellas

 

Confirmació de la reunió fallida amb Àngel Pérez

Sobre els rumors que van saltar la setmana passada que apuntaven a una reunió que no es va poder produir amb el nou possible comprador del CF Reus, Àngel Pérez, Tebas ha explicat que «van trucar cinc minuts abans dient que venien a veure'm, i que era un tal Àngel Pérez que ningú coneix, doncs llavors es va negar la reunió. Nosaltres hem de tenir respecte a tots els associats, i hi ha un expedient disciplinari obert amb fets molt greus comesos pel CF Reus, i si no sabem qui és ni qui ve aquí a demanar una informació, doncs no vam acceptar la petició»

Durant l'entrevista Tebas també ha explicat que no parla amb Joan Oliver, actual propietari del club reusenc, des del mes de desembre, dies abans de la primera demanda dels jugadors per a la ressolució exprés, però ha matisat que «sí que hi ha hagut una junta on va venir el senyor Pere Lluís Mellado en representació del CF Reus, i es va parlar de la situació del club, i La Liga va fer exposició dels seus motius per l'expedient disciplinari».

 

Pilota de La Liga a l'Estadi Municipal de Reus.
La lliga continua pel CF Reus Deportiu. | Laia Solanellas

 

Podrà el CF Reus inscriure nous jugadors?

Si s'acabés resolent la situació del CF Reus, hi ha una pregunta que plana sobre l'afició: podrà fitxar el club? I és que actualment es troba en una situació límit pel que fa al nombre d'efectius de la plantilla. En aquest sentit Tebas ha estat contundent: «Hi hagi o no nou propietari, per poder inscriure jugadors han de complir una serie de condicions que avui no compleixen: haurien de posar una quantitat molt important de diners per garantir que poden acabar la competició i també per a cobrir el que no van cobrir durant el mes d'agost. Cal recordar que durant el mes d'agost ja se'ls hi va prohibir la inscripció de jugadors perquè no complien amb les condicions del control econòmic com sí que ho han fet els 21 clubs restants de la categoria. Aquestes condicions les coneix perfectament el propietari del CF Reus i les haurà transmès als possibles compradors». 

Tot i així, Tebas s'ha mostrat molt escèptic sobre el futur del club tot dient que «jo ja no sé quants possibles compradors ja hem sentit en aquests mesos, i la situació segueix igual».

El CF Reus començarà la segona volta

Un altre dels dubtes que hi havia a l'aire era l'inici de la segona volta de Segona pels roig-i-negres. El president de La Liga ha explicat que «fins a final de mes no podrem tenir la resolució del jutge de disciplina social, per tant, si el CF Reus compleix totes les condicions com és viatjar i els jugadors juguen, doncs evidentment jugarà. Si acabarà la temporada no ho puc saber, perquè no puc saber quina serà la ressolució del jutge o si el club continuarà o no si no té capacitat econòmica per continuar, perquè és una altra de les circumstàncies que s'ha de valorar».