La FCF manté la línia de la RFEF: aposta per acabar la temporada

L’ens presidit per Joan Soteras té la clara intenció de finalitzar les competicions sobre el terreny de joc, sempre que existeixin les dates suficients. El retorn de la normalitat marcarà el futur
El futbol català treballa en la mateixa línia que la RFEF | Àngel Ullate

 

Ahir era la Real Federación Española de Fútbol i avui és la Federació Catalana de Futbol. L’estament català ha comunicat oficialment que va de la mà amb la RFEF de Luis Rubiales pel que fa a la finalització de les competicions després de l’aturada obligada per l’avanç del coronavirus. Aquesta s’ha de produir sobre la gespa «sempre que existeixin dates suficients, considerant com a prioritat principal la salut de tots els federats i federades», ha explicat en la darrera publicació oficial. Aquesta línia de treball afecta de Primera fins a Quarta Catalana de futbol i de Tercera Divisió cap avall del futbol sala, fet que provoca que tingui repercusió en tots els clubs del Camp de Tarragona menys el Nàstic, el CF Pobla i el Salou de futbol sala.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La institució presidida per Joan Soteras treballa de la mà amb la RFEF i basa el seu pla d’actuació en tres pilars: la salut, la competició i l’economia dels clubs. En aquest darrer sentit, afirmen que es «farà els seus millors esforços per mantenir els ajuts econòmics previstos a través de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP, d’impuls del futbol i futbol sala amateur, i #ORGULLOSA, de promoció del futbol i futbol sala femení, així com de qualsevol altre ajut econòmic aprovat».

 

Els amistosos de juny i juliol, suspesos

D’altra banda, la FCF també ha informat que després de les decisions de la UEFA i la RFEF de prioritzar la finalització de les competicions de lliga per sobre d’altres campionats que s’havien de celebrar durant l’estiu, la Comissió Executiva de la FCF ha pres la determinació de deixar en suspén tots els partits amistosos autoritzats per al mes de juny i de juliol. Aquesta decisió pot anul·lar-se depenent dels espais temporals que es fixin i de l’evolució del Covid-19 sobre el territori estatal.

Més notícies de la categoria Esports