GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La reflexió de Jordi Abella: «Si tornem a jugar, serà important qui guanyi o perdi?»

L’educador esportiu Jordi Abella reflexiona sobre el futbol més nombrós que es practica: la base. El tarragoní fa pensar sobre el retorn de la competició i la importància de la mateixa
Jordi Abella té àmplia experiència en la preparació física del futbol professional i formatiu | Joan Alfons López

 

Mentre el coronavirus omple pàgines i pàgines d’informació diària, el món esportiu intenta sobreviure d’alguna manera bategant molt lentament i en un segon pla. Aquestes jornades permeten a tota pràctica esportiva poder analitzar el present i futur més immediat amb més calma, serenor i des d’un punt de vista que, habitualment, el calendari no permet entre cita i cita de les competicions que s’han de fer front. És per aquest motiu que Jordi Abella, educador físic esportiu de Tarragona, llança una reflexió: cal intentar tornar a la pràctica esportiva com aviat millor?

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Si es torna, s’ha de tornar bé

Abella té clar que la crisi sanitària que es viu actualment amb el Covid19 «ens ha de servir per aprendre i veure com es planteja el retorn a la competició professional i també a l'àmbit formatiu». L’expreparador físic del Nàstic es qüestiona «que fan els nens a casa? Entrenen els nois/es de categories benjamí, aleví o cadet? Seria una temeritat tornar a competir una setmana després de tornar als entrenaments, seria una imprudència». Abella té clar que «no es pot jugar amb la salut dels nens», ja que tornar de forma ràpida a la competició pot provocar lesions: «Els nanos poden patir molèsties i dolors musculars, habitualment ja veiem més lesions de les que tocarien».

 

El tarragoní adverteix que, tractant-se d’una situació inèdita en l’esport mundial, «és complicar fer-ho bé, actualment hi ha un alt nivell de formació en totes les categories i no és el mateix entrenar un benjamí o un cadet, tenen creixements biològics diferents i és un factor que s’ha de tenir en compte». És per aquest motiu que Abella recomana, en el cas de poder tornar a jugar aquesta temporada en el futbol base, una nova pretemporada: «Fins i tot amb nens estem entre tres i quatre setmanes entrenant abans de jugar, l’important no és el resultadisme».

 

Una reflexió per si es pot tornar abans de l’estiu

El pas de les jornades i setmanes provoca que l’opció d’acabar la temporada esportiva 2019-2020 sobre la gespa vagi reduint-se. En el cas de poder tornar a trepitjar el terreny de joc, Jordi Abella té clar com ho faria: «El coronavirus ens pot ensenyar coses; el més important no és qui guanyarà la lliga aquest any, ni qui puja ni qui baixa, sinó poder tornar a jugar i competir». És per aquest motiu que l’educador esportiu llança una pregunta a l’aire: «Si podem tornar, guanyar o perdre és important?».

 

Pel que fa al futbol professional, Abella té dubtes de com s’ha de plantejar el que resta de temporada però en el futbol formatiu té clar que caldria fer: «El més important no és la classificació, és reincorporar-se i poder jugar sense mirar la taula i oblidant els resultats d’aquesta temporada; potser és allò que s’hauria de fer sempre en el futbol base; el més important és poder tornar a fer esport en equip, amb gent a la graderia, li perdem el valor a les coses i esperem que la societat vegi la llum amb tot plegat». Només el temps donarà resposta a les inquietuds del tarragoní.