Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

ATENCIÓ

Llaços grocs i pintades en seus, algunes de les incidències del matí electoral a Tarragona

La gent gran de Reus també juga al futbol amb el 'Walking Football'

Una quarantena de persones s'ajunten al Municipal de La Pastoreta per disputar un torneig de 'Walking Football' o futbol caminant, l'esport rei adaptat pels més grans

 

Prop d'una quarantena de persones s'han ajuntat aquest matí a les instal·lacions del camp de futbol municipal de La Pastoreta per practicar un esport que creix amb el pas del temps al territori català: el 'Walking Football' o futbol caminant. El torneig realitzat a la capital del Baix Camp entra dins del conjunt d'activitats de l'olimpíada de la gent gran que s'està celebrant a Reus sota el lema «Gent gran, gent activa: Olimpíada de l'envelliment actiu».

 

Què és el 'Walking Football'?

El mateix nom ho diu: futbol caminant. Es tracta una modalitat futbolística adaptada per a la gent gran on està prohibit córrer i només es pot jugar caminant. A més, disposa d'altres normes que alteren el futbol habitual i que serveixen per equilibrar les forces entre tots els seus participants: només es poden donar tres tocs a la pilota abans de passar-la, totes les faltes són indirectes, està prohibit tirar-se a terra per fer una entrada, el llançament de banda es fa amb el peu, no existeixen els fora de joc, no es pot aixecar la pilota més de dos metres i no està permès dirigir-se a l'àrbitre o companys de joc de forma agressiva o ofensiva. Cal destacar que el terreny de joc té una mida reduïda (42x30 metres) i habitualment (tot i que a Reus no ha estat el cas) es juga amb porteries de futbol sala.

 

Silvio Szegedi explicant les regles de joc a dues de les jugadores d'avui | Joan Alfons López

 

Origen de la modalitat

Aquest esport, igual que el futbol tradicional, té el seu origen a Anglaterra l'any 2012. Des d'aleshores i fins ara s'ha anat fomentant aquesta pràctica al Regne Unit i allà ja són més de 150.000 persones d'edat avançada les actives que formen part del 'Walking Football'. Silvio Szegedi, membre del 'Walking Football Union' que va estenent aquesta activitat al llarg de l'Estat, explica que la idea va sorgir durant un entrenament amb els veterans del Barça acompanyat d'Steve Archibald: «Amb Steve va sortir la possibilitat de crear una escola de futbol base. Li vaig dir que no estava per a nens, estava per a gent gran. Vam rumiar-nos-ho i vam acabar pensant el mateix. A Anglaterra ja existia i vam contactar amb Alan Shearer i altres jugadors importants que practiquen aquest esport. Ens van donar les llicències i les regles però les vam adaptar».

 

Archibald, exjugador del FC Barcelona entre 1984 i 1988 i un dels davanters més recordats de la selecció escocesa, posa el punt de glamur a la promoció, sense obviar que Silvio Szegedi és fill de Nicolae Szegedi, també exjugador dels blaugrana. Durant la xerrada explicatòria amb els jugadors debutants avui, Szegedi recordava que aquest estil de futbol «és el més democràtic que existeix, no hi ha grans desavantatges, qui no ha jugat mai disposa de les mateixes condicions que els altres».

 

Foto de família dels integrants del torneig de Walking Football a Reus | Joan Alfons López

 

Esport per a la gent gran, repte de l'Ajuntament

L'arribada del 'Walking Football' a Reus es troba dins del marc de la campanya 'Gent gran, gent activa: Olimpíada de l'envelliment actiu'. Sota aquest lema, l'Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure volen fomentar la pràctica esportiva entre els més grans. Des d'aquest dilluns i fins dissabte 20 d'octubre, Reus acull diferents xerrades, tornejos i altres ensenyances esportives per a millorar el nivell de vida. Carles Pellicer, alcalde de Reus, assegurava aquest matí que aquest esport, dins de les Olimpíades de la Gent Gran, provoca que estigués «molt content i satisfet, és el primer any que les fem i ens il·lusiona molt. Tenim grans possibilitats de fer-les l'any vinent o quan sigui».

 

Pellicer, que ha assegurat que Reus vol seguir sent un «referent amb Olimpíades gent gran com ho va ser en el seu moment amb les olimpíades escolars», destaca que es pot potenciar altres esports com l'atletisme o la natació. Jordi Cervera, regidor d'esports de l'Ajuntament, reconeixia també que «se li ha de buscar espais per fer salut i esport a la gent gran, veure com la gent gran gaudeix és el que busquem». Cervera ha donat exemple i ha actuat avui com a futbolista, ocupant la plaça de porter en els dos partits jugats amb el seu equip.

 

El bon ambient i la cordialitat han estat la tònica habitual de la matinal esportiva | Joan Alfons López

 

Després de la pràctica esportiva, els equips s'han reunit per recuperar forces | Joan Alfons López
Comentaris