Onolfo busca insistentment una reunió amb l'Ajuntament de Reus

Clifton Onolfo ultima els detalls del seu retorn a Reus, on ja ha arribat Dale Funk, un dels representants legals del propietari del CF Reus. Busquen una reunió amb l'Ajuntament de Reus
El propietari nord-americà vol tancar una reunió amb l'Ajuntament | Joan Alfons López

 

El serial del CF Reus Deportiu ha estrenat el primer capítol de la segona temporada. Després de mesos d'aparent inactivitat i silenci mediàtic, el propietari roig-i-negre Clifton Onolfo torna a escena. Tal com us va avançar TarragonaDigital el 12 de febrer, el mes de març es presenta clau per a conèixer el futur de l'entitat futbolística amb més pes de la ciutat. Un any i dos mesos després de l'expulsió del primer equip de Segona Divisió, el club viu actualment una pràctica mort esportiva que podria escampar-se a les poques branques que queden de l'entitat si no arriben solucions en majúscules.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Onolfo, encara als Estats Units, ha enviat a la capital del Baix Camp a Dale Funk, un dels seus advocats, per preparar el terreny davant la seva pròxima arribada. L'empresari nord-americà té previst viatjar cap a la capital de l'avellana els pròxims dies i buscarà una reunió amb l'Ajuntament de Reus per presentar novetats i intentar posar llum a una qüestió vital per a l'empresari: si podrà realitzar les inversions urbanístiques que afirma que li va comentar el consistori abans de signar i comprar el CF Reus a principis del 2019. Si pot construir i l'entorn empresarial i social s'involucra, l'entitat podria tenir esperança de futur. Si no és així, el CF Reus com actualment se'l coneix estaria més a prop que mai del seu final.

 

Qui és Dale Funk?

Aquesta és la gran pregunta de les darreres hores després de l'aparició d'un missatge confús en el compte oficial de Twitter del CF Reus Deportiu. Dale Funk és un dels advocats de Clifton Onolfo i un dels representants legals de Global Cities, fundador del gabinet Dale Funk and Associates durant l'estiu del 2015. Funk ha aterrat a casa nostra abans que Onolfo per avançar feina i buscar una reunió amb l'Ajuntament. Funk ha estat durant el matí d'aquest dimarts a la Plaça Mercadal de Reus i s'ha fotografiat amb la façana del consistori darrere, a més de visitar l'Ajuntament de Salou i al seu alcalde, Pere Granados.

 

 

Onolfo i el seu entorn afirmen haver intentat posar-se en contacte amb el consistori ganxet en diferents ocasions però diuen que o no han rebut resposta a les seves peticions o se'ls ha insistit que únicament mantindran contacte amb David López, l'administrador concursal i únic representant legal de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus Deportiu. També asseguren que han notificat a López la intenció de mantenir una reunió amb l'Ajuntament, via on tampoc han rebut resposta.

 

Davant aquest camí sense sortida, Onolfo ha decidit passar a l'acció. Funk es defineix en el seu perfil professional de Linkedin com un advocat agressiu en batalles judicials amb «experiència en ajudar les víctimes a ser legítimament compensada per lesions o altres actes de negligència». L'estada de Dale Funk a la ciutat podria allargar-se fins a finals de mes, moment on s'espera haver desencallat les converses entre l'Ajuntament, David López i la part propietària del CF Reus. Si res no canvia, Onolfo farà acte de presència a la capital del Baix Camp durant aquesta setmana.

 

L'Ajuntament, reticent

No és cap novetat que l'Ajuntament no té cap mena de confiança en la figura de Clifton Onolfo i tot el seu entorn. El consistori insisteix un cop i un altre que només mantindrà contactes sobre el present i el futur de l'entitat amb l'únic representant legal actual: l'administrador David López Estebaranz. Un David López que visitarà Reus aquests dies per tractar qüestions vitals per a les pròximes setmanes dins del procés concursal que travessa la SAD. En les últimes hores des de la Plaça Mercadal es mantenia que no hi ha hagut cap classe de notícia sobre Clifton Onolfo ni ningú del seu entorn, tot i que poc després era el mateix Dale Funk qui penjava una fotografia des de la porta de l'Ajuntament reusenc fent constar la seva presència a la capital del Baix Camp. Durant la jornada d'avui hi haurà novetats al respecte.

 

David López fuig de qualsevol enrenou mediàtic | Joan Alfons López

 

L'administrador concursal, al marge

Fonts consultades per TarragonaDigital afirmen que existeix contacte habitual entre l'administrador i la part propietària del club, tot i que Clifton Onolfo no s'ha mostrat actiu a l'hora de presentar recursos i realitzar moviments judicials de la mà de David López, qui ha actuat en solitari en els jutjats lluitant pels interessos de la SAD davant la RFEF o LaLiga en els diferents processos oberts. Després de presentar els textos definitius al Jutjat de Tarragona sobre l'informe concursal, ara és el moment de convocar una Junta de Creditors i serà el moment de veure si Clifton Onolfo té la intenció de salvar la SAD. Això sí, hi ha quelcom clar per la part de l'administració concursal: no intermediarà en el conflicte entre l'Ajuntament i Onolfo.

 

Actualment el CF Reus té diferents fronts oberts de vital importància i de molt complicat èxit. D'una banda es tracta del litigi amb la RFEF a l'hora de buscar la reintroducció del club a Segona Divisió B. Tot i que el Tribunal Administratiu de l'Esport va donar en primera instància la raó a la RFEF, l'administració concursal va trobar un defecte de forma que va ser servir per capgirar la situació. L'estament presidit per Luís Rubiales va contraatacar i el més probable és que acabin enduent-se la raó tenint en compte que el rerefons és molt clar: el CF Reus va quedar exclòs de Segona B per no pagar l'aval exigit.

 

D'altra banda hi ha la lluita amb LaLiga per l'expulsió del club de la Segona Divisió a principis del 2019. Com en el cas anterior, el rerefons de la qüestió és extremadament contundent en contra dels interessos del CF Reus: es van incomplir durant mesos les obligacions amb els jugadors de forma indiscutible i, encara que s'estigui batallant per la via del contenciós, el més probable és que els roig-i-negres surtin perdent, fet que fa molt probable que l'activitat esportiva segueixi aturada. La batalla judicial segueix però amb una idea constant: cal guanyar temps a un final aparentment inevitable. L'administrador visitarà Reus en les pròximes hores i s'esperen novetats pel que fa a l'actualitat ganxeta. La liquidació i l'adéu al CF Reus com se'l coneix actualment, cada cop és més a prop.

Més notícies de la categoria Esports