Una fiança i el bloqueig de la RFEF, obstacles per inscriure el CF Reus a Tercera

El CF Reus ha transmès a la FCF el desig d'inscriure el primer equip a Tercera i el filial a Primera Catalana però haurà de pagar una fiança. La RFEF ho bloquejarà tot fins, com a mínim, dilluns
Nova lluita del CF Reus als despatxos | Xavi Guix

 

L'administrador concursal del CF Reus no es dona per vençut i, com ha informat FutbolCatalunya.com, ha transmès a la Federació Catalana de Futbol en les darreres hores la intenció d'inscriure el primer equip a Tercera Divisió i el seu filial, el CF Reus B Cambrils, a Primera Catalana. TarragonaDigital.com ha pogut confirmar i ampliar aquesta informació amb fonts que han avisat que l'ens presidit per Joan Soteras demanarà una fiança a l'entitat ganxeta per assegurar-se la viabilitat de l'equip en cas de sortir a competir.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Un aval per a la FCF, el primer obstacle

La fiança en qüestió s'exigirà per cobrir les despeses que els reusencs generin en la hipotètica competició a partir de setembre. Els arbitratges de la temporada, la quota d'inscripció i un càlcul percentual corresponent a les conseqüències econòmiques de les sancions en forma de targetes grogues i vermelles que l'equip pot arribar a veure durant la lliga seran les bases d'aquesta obligació econòmica que demanarà la FCF a l'administrador concursal. Si el CF Reus realitza aquest pagament, haurà superat la primera pedra en el camí per sortir a competir al grup cinquè de Tercera Divisió.

 

Ningú pot vestir la samarreta del CF Reus fins que la RFEF aixequi la prohibició d'inscripció | CatalunyaDiari.cat

 

La RFEF té bloquejades les inscripcions del CF Reus

Si el Reus supera la barrera catalana, haurà d'afrontar un nou problema: l'actual bloqueig federatiu que pateix des de la RFEF en referència a les llicències dels futbolistes. L'ens presidit per Luis Rubiales no permet actualment cap mena d'inscripció de jugador per al conjunt reusenc pels deutes que acumula amb els jugadors del CF Reus B Cambrils, fet que se suma als factors que impedeixen la confecció de qualsevol classe de plantilla.

 

Aquí entra en joc la venda de la plaça vacant al grup tercer de Segona B. Aquesta, xifrada en uns 452.000 euros, ve determinada en part pel deute ganxet. És a dir, el club interessat a comprar la plaça en la categoria de bronze que aboni aquesta quantitat econòmica, es farà càrrec del deute dels jugadors del filial reusenc. Si aquest deute se salda, teòricament la RFEF hauria d'aixecar el bloqueig en les llicències federatives dels del Baix Camp. Aquesta és la teoria però ni a Madrid ni a Barcelona sembla tenir-se clar el procediment a seguir perquè «els serveis jurídics no s'acaben d'aclarir», afirmen fonts consultades per TarragonaDigital.com. El fet de viure un cas inèdit com el del CF Reus provoca una absència de precedents que alenteix el procés.

 

Pròximes dates claus?

La situació del CF Reus no sembla tenir un final immediat. Aquesta matinada finalitza el període dels clubs interessats a comprar la plaça vacant dels reusencs a Segona B i tota la jornada de divendres estarà destinada a donar marge a realitzar el pagament dels 452.022 euros exigits. Tenint en compte que la RFEF no està operativa durant el cap de setmana, no serà fins dilluns quan es comunicarà oficialment quin és el club que s'endú el lloc ganxet en la categoria de bronze. Tampoc està previst que es conegui fins a la pròxima setmana si, amb la venda de la plaça, la federació permetrà el CF Reus inscriure jugadors.

 

El CF Reus vol seguir competint però fins dilluns no s'esperen novetats al respecte | CF Reus

 

Enrenou en les competicions

La RFEF i la Federació Catalana de Futbol treuen fum amb el cas del CF Reus. Més enllà de tot l'enrenou generat, que perjudica la imatge de la competició i del futbol estatal, el cas roig-i-negre està generant un mal de cap en l'organització de les competicions. A la plaça vacant dels ganxets a Segona B, cal afegir aquella que podria quedar vacant a Tercera Divisió i Primera Catalana si finalment el club no pot inscriure els seus equips.

 

Ara mateix només hi ha confirmats 19 equips al grup V de Tercera, que podrien ser 18 si el CE L'Hospitalet o l'Andorra és qui acaba ocupant el forat del primer equip reusenc a Segona B. La FCF té clar que els calendaris ja sortejats no es tocaran però sí que està oberta a la possibilitat d'omplir els forats amb clubs procedents de Primera Catalana. El Banyoles seria el primer beneficiat en el cas que faltés un equip per arribar a la vintena d'integrants.