El CF Reus no es presenta davant el Vilafranca i l’exclusió de Tercera és virtual

Dissabte al matí encara hi havia alguna mínima esperança de salvar el vessant esportiu del CF Reus però es va esfumar. La incompareixença davant el Vilafranca ja és real i l’exclusió es pot confirmar dimarts

Ja no hi ha més volta de full: el futur esportiu del CF Reus Deportiu està sentenciat. La part esportiva de l’entitat morirà definitivament en les pròximes hores després que els ganxets no s’hagin presentat a jugar contra el Vilafranca aquest diumenge a les 12.00 hores a l’Estadi Municipal per culpa de no poder desbloquejar la inscripció de llicències pels deutes amb els antics jugadors del CF Reus B Cambrils. Aquesta és la defunció virtual del primer equip reusenc, que quedarà exclòs de Tercera Divisió per haver comès dues incompareixences en dos partits, tal com figura en l’article 77.2 del codi disciplinari de la Real Federación Española de Fútbol.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

I això es produirà després d’uns darrers dies on l’afició ganxeta ha viscut entre la tristesa i la vergonya per la gestió realitzada entre la propietat del club amb Clifton Onolfo al capdavant i l’advocat contractat per Global Cities, David Peña. La falta d’unió entre les parts implicades, les actuacions de Peña a l’esquena d’un Onolfo que ho ha rebut com una traïció, les negatives constants a qualsevol petició en els jutjats i, la més important, la falta de diners provocarà que la part esportiva del CF Reus, aquella que representava i enamorava l’afició fins fa a principis d’any, desaparegui del mapa de les competicions i provoqui, de retruc, que el futur de la Societat Anònima Esportiva perilli greument mentre es dirigeix cap a la liquidació, si l’administrador David López no té motius per canviar d’opinió.

Onolfo ha donat explicacions als àrbitres i la delegació del Vilafranca | Joan Alfons López

Un fil de vida fins al darrer segon

El CF Reus ha mantingut un fil d’esperança fins al darrer dia i quan ja havia acabat, teòricament, el període de temps per solucionar-ho. Cal destacar que el termini normal per realitzar inscripcions a Tercera Divisió abans d’un partit finalitza els divendres a les 18.00 hores, quan les oficines de la RFEF i de la Federació Catalana tanquen les seves portes. Tot i que de Primera a Quarta Catalana es poden realitzar fitxes fins 24 hores abans de l’inici del matx perquè són competicions gestionades exclusivament des de la FCF mitjançant el sistema informàtic anomenat Intranet, la Tercera Divisió és una competició d’àmbit nacional i la validació de les llicències ha de ser manual i ha de passar per l’estament de Luis Rubiales.

L'Estadi Municipal i el terreny de joc estaven preparats per acollir un partit de futbol | Cedida

És per aquest motiu que el CF Reus ha pogut esgotar les hores durant la jornada de dissabte. Per això i perquè tots els estaments involucrats en l’assumpte estaven avisats i disposats a realitzar excepcions per tramitar les fitxes necessàries. Cadascú defensant els seus interessos però amb el mateix resultat: ajudar el CF Reus. La RFEF, la FCF i l’Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) estaven pendents de l’ingrés dels 221.000 euros per actuar amb immediatesa i l’entorn de Clifton Onolfo ja havien realitzat les gestions per agilitzar tots els tràmits en cas de miracle a darrera hora. Divendres a la tarda es va notificar a la FCF una opció de pagar i els contactes d’AFE amb la propietat del club van existir. Tot estava a punt però faltaven uns diners, quantitat econòmica que semblava que podia arribar dissabte al matí.

Reunió fallida entre Onolfo i Peña en una notaria de Tarragona

Segons fonts consultades per TarragonaDigital.com, la FCF tenia constància d’una reunió dissabte a les 10.00 hores en una notaria de Tarragona per realitzar la cessió de la gestió del club d’Onolfo a Peña, trobada que finalment no es va produir perquè els inversors que representava el lletrat es van fer enrere durant la mitjanit per la falta de garanties oficials que poguessin assegurar el fet de sortir a competir si posaven els 221.000 € sobre la taula quan l’únic que estaria garantit era el desbloqueig de l’expedició de llicències federatives. Després de quasi dues hores d’espera, l’opció de Peña va quedar totalment descartada vora el migdia, comunicant-ho l’entorn d’Onolfo als estaments pertinents. La missiva, que lamentava i carregava contra les actuacions del lletrat de Peña i Nofuentes Advocats, deixava un fil a l’esperança afirmant que es treballava una darrera opció.

Com anunciava el mateix Clifton Onolfo al seu perfil de Twitter el passat divendres, la proposta que oferia a Peña era de la cessió de la gestió del club per un euro amb la lògica obligació de fer front a un primer pagament inicial de 221.000 euros per desbloquejar les inscripcions de jugadors. En cap cas es tractava d’una venda d’accions perquè, en aquest cas, hauria necessitat el vistiplau del Consejo Superior de Deportes i hauria endarrerit l’operació en el temps. Una cessió per gestionar el club però mantenint-se el nord-americà com a propietari, quelcom que ja va deixar entreveure el mateix Onolfo a TarragonaDigital.com el passat mes de febrer quan revelava que una opció sobre la taula abans de l’entrada en el concurs de creditors era deixar el club en mans dels petits accionistes durant dos anys i tornar a fer-se càrrec de l’entitat quan la situació millorés.

Les esperances de veure futbol a Reus aquesta temporada, esmicolades | Laia Solanellas

L’exclusió no serà una realitat fins que no falli el comitè

Que el CF Reus no s’hagi presentat avui diumenge a les 12.00 hores a l’Estadi Municipal per enfrontar-se al Vilafranca perquè no té jugadors no suposarà l’expulsió automàtica de la competició. Tal com ha succeït amb el primer encontre a Castelldefels, la FCF obrirà un expedient del cas i seguirà el procediment habitual: demanar al·legacions als dos clubs implicats, posteriorment deliberarà el comitè corresponent i finalment fallarà. Cal destacar que l’expedient del primer matx encara està obert tot i que el comitè va titllar de «notable negligència» la incompareixença ganxeta a Castelldefels i va advertir que «una segona comportarà l’exclusió de la competició», tal com recull FutbolCatalunya.com.

Podria donar-se el cas que el CF Reus arribés a dilluns i, tot i no haver jugat, no estigués formalment exclòs. El comitè corresponent es reuneix habitualment els dimecres, tot i que aquesta pròxima setmana serà festiu (11 de setembre) i ho farà dimarts dia 10. Sigui com sigui, el més probable és que l’encontre davant el CF Pobla de Mafumet i tots els posteriors se suspenguin definitivament. L’equip que dirigeix el tarragoní Iván Moreno s’ha desplaçat a la capital del Baix Camp conscient que no jugarà cap partit però el filial del Nàstic podria estalviar-se el tràmit si el comitè ho decidís així. Tot dependrà del fet que la FCF consideri les incompareixences reusenques per absència de llicències o per insuficiència. En el millor dels casos, altament improbable asseguren fonts federatives, hi hauria un tercer partit abans de quedar exclosos.

Davant aquesta situació, Clifton Onolfo i el CF Reus volen esgarrapar el màxim temps possible per salvar-ho tot plegat i considera que aquest partit no es pot jugar, no per incompareixença, sinó perquè l'Estadi Municipal de Reus estava tancat i aquest fet ha impossibilitat a jugar el matx entre tots dos equips. El nord-americà es vol agafar a aquest fet i, des d'abans de les 10 del matí estava a les instal·lacions, on hi havia tots els accessos tancats. Alejandro Fernández, àrbitre del matx, ha deixat constància en l'acta de l'encontre que aquest no s'ha disputat perquè l'Estadi estava tancat però també perquè els reusencs no disposaven de llicències federatives tramitades. Tot i que la FCF havia donat consells a Reus Esport i Lleure de realitzar un desplegament relativament normal per al partit, l'administrador concursal David López no va fer la petició d'ús de les instal·lacions davant la més que previsible incompareixença per l'absència dels jugadors i per això avui tots els accessos al camp estaven tancats. Onolfo, desconeixedor d'aquesta informació, no ha tingut constància d'aquesta situació fins passades les 10.20 hores.

"⚽ La Pobla guanya el Castelldefels i suma sis de sis" "📻 Així ha sonat el Nàstic-Andorra (0-3) amb el Sempre Nàstic"