Dues pilotes de futbol en un escalfament previ a un matx

Nous clubs de futbol a la demarcació de Tarragona en temps de Covid-19

El futbol més amateur de casa nostra no surt excessivament malparat del terratrèmol de la Covid-19. Nous clubs s’inscriuen a la Federació Catalana per competir en la campanya 2020-2021

Una sacsejada tan important com la que ha provocat la Covid-19 al món faria pensar que, fàcilment, molts dels clubs de futbol més amateurs veurien en seriós dubte el seu futur. Si ja pateixen els grans, imagineu-vos els petits, no? Doncs la realitat és una altra. I és que el balanç que realitza la Federació Catalana de Futbol pel que fa a la presència d’entitats al Camp de Tarragona és força positiva.

Pocs dies abans de veure’s tancades les inscripcions per a nous clubs, hi ha hagut més altes que baixes. S’han superat els 800 equips inscrits per poder jugar en la temporada 2020-2021, augmentant la xifra respecte a fa dotze mesos. El fet de tractar-se de clubs amateurs, provoca que no tinguin grans despeses i que durant el període d’inactivitat que han viscut els darrers mesos no s’hagi generat un dèficit que posi en dubte la seva supervivència.

És més, destaquen els nouvinguts com l’Escola de Futbol Base El Vendrell o el CF Reus Roig i Negre als adéus com el de La Pastoreta. Queden poques hores per formalitzar inscripcions en un grup de Quarta Catalana pel que fa al futbol adult i en la darrera categoria de les diferents etapes del futbol formatiu. A continuació, dos exemples de nous projectes que començaran a disputar-se punts sobre la gespa, si la Covid-19 ho permet.

L’EFB El Vendrell, un nou referent per al futbol base

L’aparició de nous clubs en aquesta campanya 2020-2021 no és únicament en el futbol adult. L’Escola de Futbol Base El Vendrell és un exemple. Sota la presidència de Jordi Pell i amb l’empenta d’un ampli planter de col·laboradors vinculats al territori amb tècnics com Jaume Bonet o Sergi Teruel, aquesta nova entitat arriba per fer-se un forat en el futbol formatiu del Baix Penedès.

Ells mateixos es defineixen com a «una nova entitat que neix de la voluntat d’un grup de persones apassionades i professionals de l’esport, que amb entusiasme volem promoure un innovador mètode d’Escola de Futbol Base». Afirmen que el seu objectiu és «l’educació integral mitjançant el desenvolupament de valors, la cohesió del grup i el foment d’hàbits saludables que permetin als nens i nenes gaudir de la pràctica del futbol: més enllà de la derrota o victòria, l’important per a nosaltres és l’aprenentatge». Sempre que la situació sanitària del país ho permeti, l’EFB El Vendrell començarà a competir el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre.

El CF Reus Roig i Negre: un homenatge i no un substitut

Pel que fa al futbol sènior, una de les cares noves del territori és el CF Reus Roig i Negre. Sota el lema «Ubi concordia, ibi victoria» (On hi ha unitat, hi ha victòria), l’entitat neix per a retre homenatge a un congelat CF Reus Deportiu que tampoc competirà durant la campanya 2020-2021. L’entitat, presidida per José Bonillo i fundada l’any 2019, deixa clar que existeixen «per poder jugar amb els nostres colors i en homenatge al Reus Deportiu».

El CF Reus Roig i Negre aposta per la idea de futbol popular i cada un dels 300 socis que ja tenen disposen d’un vot per decidir el futur de la institució, fugint del futbol com a negoci on una única persona ho gestiona tot com una empresa privada. Després de veure uns primers mesos de vida on s’han posat els fonaments de l’endemà, el club disposarà d’un equip sènior a Quarta Catalana per estrenar-se en competició durant la campanya 2020-2021.

Com no podia ser d’una altra manera, la situació de la Covid-19 a la capital del Baix Camp ha alterat els plans inicials del CF Reus Roig i Negre. La direcció reusenca ha aturat tota activitat esportiva fins al pròxim 6 de setembre, sense descartar que la interrupció s’allargui. Sigui com sigui, la previsió de l’entitat és iniciar els entrenaments oficials el 15 de setembre, sempre que les autoritats sanitàries ho permetin.

EFB El Vendrell i CF Reus Roig i Negre. Dos nouvinguts a l’espectacle del futbol quan més difícil està el panorama. Ganes no els hi falta.


Comentaris